22.2.2018 12:56

Ako nájsť svoju životnú vášeň?

Stretávame sa s chvíľami v životoch, kedy nevieme čo ďalej, nie sme motivovaní a nevieme čo robiť. Vtedy treba nájsť svoju vášeň a ísť za ňou. Ako na to ?

Vášeň je nesmierne silná emócia. Nie je to len niečo čo nás baví, je to naša súčasť. No predtým ako môžeš povedať že máš pre niečo vášeň, musíš zistiť čo to je.

Tento proces nie je jednoduchý no je potrebný.

https://pixabay.com/en/wood-aerial-background-beverage-3157395/

1) Mať správnu perspektívu

Stav tvojej mysle je práve to čo zohrá rolu pri hľadaní tvojej vášne a životnej cesty. Napríklad taká matematika v škole, ak ju budeš pokladať za nepochopiteľnú a zložitú, všetko a aj to čo nebude také ťažké proste nebudeš schopný to pochopiť. Jednoducho tvoj postoj k veciam bude determinovať resp. ovplyvňovať výsledok celého „snaženia“. Otvor sa, buď pozitívny a počúvaj čo ti svet vraví a nekrič na neho. Chápeš 😉?

2) Zamysli sa nad svojim detstvom

Znie to možno šialene alebo nezmyselne no tam môžeme objaviť obrovský poklad. Ako „nepoškvrnené“ deti sme sa hrávali, tvorili a žili naplno (snáď všetci z nás). V tom čase sa naše vnútro zhostilo celého diania. To bolo ešte predtým ako sme skončili v školských laviciach. Rozpomenúť sa čo nám prinášalo tú najväčšiu slasť a potešenie nám prinesie množstvo inšpirácie ktorú potrebujeme. Napríklad také hranie sa s LEGOm z nás v budúcnosti môže spraviť architektov alebo inžinierov a bude nás to baviť. Stručne a jasne, zisti čo tebe ako dieťaťu prinášalo radosť.

3) Rob si poznámky z činnosti ktoré ta bavia

Zamysli sa nad tým kam smeruje väčšina tvojej energie a peňazí (mám na mysli dobrovoľné voľno časové aktivity 😉 ) Tieto veci sú väčšinou veci ktorým sme zväčša naklonení a časom sa môžu stať našou vášňou. Napríklad niekto kto miluje knihy. Nakupuje ich, miluje ich čítať a má plnú knižnicu. Možno je jeho budúcnosťou stať sa spisovateľom, no na to už musí prísť sám.

https://pixabay.com/en/old-retro-antique-vintage-classic-1130743/

4) Čo vážne nemusíš ?

Znie to veľmi zaujímavo „ja jednoducho nechcem pracovať :D !“. Táto metóda je eliminačná. Odstráň veci zo svojho listu resp. sprav si list vecí ktoré určite pre teba niesu. Potom sa tvoja vízia stane čistejšou a viditeľnejšou.

5) Miluj všetko čo robíš

Je absolútne jedno čo momentálne robíš, rob to s otvoreným srdcom a plný entuziazmu, možno sa v tom zlepšíš natoľko že to bude tvoja milovaná budúcnosť, no to nezistíš pokiaľ sa tomu neotvoríš. A ďalším bonusom bude že ak sa zameriaš na akúkoľvek činnosť, tak ju spravíš najlepšie ako vieš a môže ťa to pripraviť aspoň na to aby sa všetko čo budeš robiť premenilo na zlato.

https://pixabay.com/en/silhouette-traveller-mountains-3105515/

6) Postav sa svojmu strachu

Práve strach niekedy stojí medzi nami a tým naším vysnením životom a našou životnou vášňou. Niekedy je ten strach logický inokedy nie, no každopádne nás drží o krok späť a to nechceme. Musíme sa spoznať natoľko aby sme si sami rozumeli aj na poli nášho boja proti naším tieňom a démonom. Napr. ak by sa mladý nádejný podnikateľ nepostavil svojmu strachu zo zlyhania, nikdy by nezistil či to bude ono alebo nie, či uspeje alebo spadne na zem a ak by sa tomu nepostavil tak dnes by sme nemali ani Apple, Microsoft ani Facebook. Proste prijmi výzvu a vyskúšaj to. Nikto ti nikdy nepovie ako to bude, sami to objavujeme.

Na záver je nutné dodať že je to dlhá a tvrdá cesta. Ak chceš milovať čo budeš robiť vyskúšaj všetko. Držím ti palce.

Som rád že sme sa stretli aj na konci tohto článku, verím že ak reálne niečo chceš tak to aj dokážeš. Najmä si nikdy nezabúdaj užívať život

Ďakujem za tvoj čas, využívaj ho múdro

Pekný deň

Obrázky prebraté z Pixabay.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Večný študent, pútnik, srdcom dieťa, dušou starec ;) Píšem o svojom živote a nejak7ch tých cestách, o svojom pohlade na život a tiež o niečom čo mi robí život lepším... zanechajte hodnotenie, koment ....

Chceš vedieť, keď mArt pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.