8.3.2018 13:55

Havaj - the BIG ISLAND, časť prvá

Keď ti počasie zmení plán a ty miesto objavovania Karibiku preskúmaš Havaj.

Pri názve Hawai si veľa ludí predstaví slnko, pláž a kokteily. Lenže my sme to vzali z iného súdka. Samozrejme na našej výnimočnej ceste bolo aj to slnenie, aj to lenošenie na pláži, ale s pivom v ruke a hore bez. Takže Vám porozprávam o dobrodružstve, ktoré sme s kamoškou zažili toto leto na Big Islande.

Big Island

Big Island alebo taktiež Island of Havaj je najvävačí zo všetkých Havajských ostrovov. Nájdete tam prekrásnu fauna aj flóru, veľa vodopádov, korytnačiek a hlavne stále aktívnu sopku. Prevažnú časť ostrova tvoria pestrofarebné pláže. Je ich tu fakt veľa - biela, zelená a aj čierna. Nájdete tu aj ich národné jedlo POI ( fialová hmota, ktorá mne osobne moc nechutila, ale každopádne to bol zážitok)

Ubytovanie

Ubytko som hľadala ako inak cez AIRbnb. Bolo to na veľmi rýchlo, keďže naša počiatočná cesta nesmerovala na tento ostrov, ale na plavbu na Miamy. Lenže prišla Irma a Jose a zničili nám pobrežie Cuby a aj Mexica a plavba bola zrušená. Ale nám to nepokazilo náladu a hľadali sme náhradné riešenie.

Airbnb je jedno z najväčších ubytovacích aplikácii, kde nenájdeš len klasické ubytovanie niekde v hoteli, ale aj rôzne alternatívy. My sme práve takúto našli. Uchvátilo nás ubytovanie v Kontainerovom dome pár minút od pláže v malom mestečku Pahoa. Roztomilejšie minimalistickejšie ubytovanie som ešte nevidela.

Prvý krát za volantom po dllhej pauze

Obrovský ostrov s najnižším osídlením = na prd doprava. Jedinou možnosťou, ako preskúmať ostrov bolo prenajať si autíčko. Niečo lacné, pretože rozpočet nebol veľký a niečo malé, lebo som šoférovanie na starosti mala ja a popravde, moje šoférske zručnosti nie sú najlepšie. Ale zvládla som to. Big Island je známy svojim premenlivým počasím. Takže v prvej polovici cesty svietilo slnko a v ďalšej riadne pršalo. Ale bola to v celku sranda a môžem povedať, že som sa naučila šoférovať trošku lepšie.

Pláž, pivo a nahotinky!

Keďže pláž sme mali 5 minút autom od nášho kontaineru, tak sme ju šli vyskúšať s pivom v ruke. K tejto pláži bol jeden z najťažších prístupov. Po lezení cez tvrdú a sklanatú cestu sme konečne vstúpili na čiernu pláž, rozprestreli uteráky a otvorili havajské pivo. Po desiatich minútach sedenia na tomto čiernom páliacom piesku sme si všimli a uvedomili, že sme na nuda pláži. Proti gustu žiaden dišputát, tak šup ho a podprdy boli dole. Však čo, sme milión kilometrov od domu, na neznámej pláži so samými hipisákmi naokolo.

Áno aj vodu sme vyskúšali a veľmi rýchlo pochopili, prečo je najlepšie sa hádzať do nej na Adama a Evu. Vlny boli totiž príliš vysoké a príliš silné, tak ma to pár krát spráskalo na pláž a späť. A prečo ísť tak ako vás Boh stvoril? Lebo po tejto skúsenosti piesok máte všade. Vážne všade.

Havaj a sopka na budúce

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď lupinka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.