9.10.2017 15:07

Preč s toxínmi!

Čo sú to vlastne toxíny a ako sa nám dostávajú do tela? Už na prvé počutie slovo "toxín" neznie zrovna pozitívne.

Toxíny sú podľa lekárskeho slovníka látky, ktoré sú produkované živými organizmami (napr. Baktériami) majú škodlivý účinok na organizmus a môžu spôsobiť aj smrť. Dostať toxíny do tela je až nepríjemne jednoduché. Nielen že ich prijmeme spolu s potravou, cestičku k nám si nájdu aj cez kožu a dýchanie. Toxíny sa do ľudského tela dostávajú mnohými  rôznymi spôsobmi ako napríklad stravou a nápojmi, z ovzdušia, z domova, ale aj samozrejme z kozmetiky. Oberajú nás o energiu, ničia nám imunitu a predovšetkým vytvárajú "vhodné" prostredie pre rôzne choroby.

Nechcem tu rozpisovať v celom článku o toxínoch. Myslím si, že tento priestor prenechám iným bloggerom prípadne niekomu, kto sa tejto oblasti venuje komplexnejšie. V tomto článku by som sa chcela venovať kozmetike, ktorá nám môže pomáhať "bojovať" proti nepriaznivým vplyvom v našom toxickom prostredí. Je to kozmetika, ktorá je založená na rastlinnej báze a mala by slúžiť zdraviu a kráse mnohých žien. Táto kozmetika je jedna z mojich favoritov kozmetiky vôbec. Nehovorím o žiadnej inej ako o kozmetike Yves Rocher. Kozmetika Yves Rocher ponúka široké portfólio produktov, z ktorých si vyberie určite každá jedna z nás. Ja nakupujem ich produkty v kamennej predajni viac ako rok a musím povedať, že vždy sa do ich predajne rada vrátim a vyskúšam opäť niečo nové. 

Čo viem o kozmetike značky Yves Rocher?

Na internete sa toho dozviete veľa, ale keďže ide o recenziu a ja Vám chcem poskytnúť komplexné informácie, pokúsim sa to stručne zhrnúť. Všetky informácie som sa samozrejme aj ja dočítala na internete a priamo zo stránky Yves Rocher. Táto kozmetika vznikla v roku 1959, ktorú založil (prekvapujúco :-)) pán Yves Rocher. Zrodila sa z vízie založiť kozmetiku na rastlinnom pôvode, ktorá sprístupní krásu všetkým ženám. Dnes túto spoločnosť vedie jeho vnuk pán Bris Rocher. Samotná spoločnosť má viac ako 16 000 pracovníkov a všetky výrobky sú vyrobené vo Francúzsku, kde má založenú botanickú záhradu z roku 1977 a kde sa nachádza viac ako tisíc druhov rastlín. Väčšina výrobkov sa vyrába v Bretónsku, ktoré produkujú takmer 300 miliónov výrobkov ročne.Vďaka spôsobu výroby majú továrne trojitú certifikáciu – kvality, bezpečnosti a ochrany životného prostredia. Továrne sú postavené v prírode, preto získali tiež certifikát podpory biodiverzity. Aktívne sa podieľajú na návrate motýľov a vtákov do blízkeho okolia. 

Pre koho je určená a aké produkty nám ponúka?

Táto kozmetika je v podstate pre všetkých, pre ženy aj pre mužov. Ponúka nám široké portfólio produktov, z ktorých si vyberie určite každý, kto má rad rastlinnú kozmetiku. Samozrejme, to portfólio mužských produktov je výrazne menšie, keďže kozmetika, ako som spomínala vyššie, bola založená predovšetkým pre ženy. V ich predajniach, ale aj na e-shope, nájdete produkty na starostlivosť o pleť, telo, parfumy, produkty dekoratívnej kozmetiky a produkty určené na hygienu. Dnes by som sa chcela venovať produktom určené na starostlivosť o pleť, ktoré som si pri poslednej návšteve v predajni zakúpila a o ktorých bude tento článok. 

Ako môžete na fotke vidieť, zakúpila som si sérum na tvár, dennú omladzujúcu starostlivosť a k nákupu som dostala ako darček 200ml sprchový gél. Zo sprchových gélov som si mohla vybrať, ktorý som chcela a keďže mám veľmi rada kokosovú vôňu, tak som si vybrala práve kokosový. :-)  Najprv by som chcela recenzovať sérum, keďže sérum sa nanáša na našu pleť najskôr a preniká do hĺbky pleti. S týmto sérum mám už skúsenosti, pretože v minulosti som si ho už zakúpila na odporúčanie jednej bloggerky a keďže sa mi jej dojmy z toho séra páčili, rozhodla som sa, že ho vyskúšam aj ja. 

Ako môžete vidieť toto sérum je v krásnom zelenom obale a má podľa môjho názoru veľmi praktický aplikátor. Sérum je určené pre normálnu až zmiešanú pleť, ale dovolím si tvrdiť, že je aj na môj typ pletí a moja pleť je, žiaľ, mastná. Tento produkt sa krásne vpije do pleti, nezanecháva žiadny mastný film a moja pleť je po ňom krásne hydratovaná a rozžiarená, bez známok únavy. Toto sérum je s dvojakým účinkom - bojuje proti starnutiu pleti a bojuje proti vonkajším vplyvom-toxínom. Používa sa 2x denne, ráno a večer pred našou každodennou starostlivosťou. Sérum je primárne určené pre ženy vo veku 25+, ale myslím si, že bude určite vyhovovať aj vekovo mladším. Tento produkt nie je ten typ, že pokým ho používate nemáte ani jednu vrásku a akonáhle ho vysadíte Vaša pleť sa zošuverí a zostárne oveľa viac, ako keď ste výrobok ani nepoužívali. K pleti je veľmi jemný a to platí aj k vypĺňaniu vrások. Preto, ak hľadáte nejaké sérum a neviete sa rozhodnúť, toto Vám môžem vrelo odporučiť. :-)

Ďalším produktom je denná omladzujúca starostlivosť. Tento produkt je novinkou a je z rovnakej sady ako sérum, to znamená, že taktiež by nám mal pomáhať v boji proti vonkajším vplyvom a zabraňovať známkam starnutia a únavy. S týmto produktom som predtým nemala žiadnu skúsenosť, testujem ho prvýkrát. Pleť si vždy ráno očistím čistiacim gélom z rady Sebo Vegetal, taktiež značka Yves Rocher. Gél používam 2x denne. Ráno, aby som zmyla všetky nečistoty z pleti, ktoré mi pokožka vylúčila počas noci a večer, aby som odstránila nečistoty z celého dňa. Na pleť následne nanesiem pár kvapiek vyššie uvedeného séra a nechám ho chvíľu vpiť do pokožky. Po pár minútach nanesiem túto dennú omladzujúcu starostlivosť, ktorá moju pleť krásne hydratuje bez pocitu mastnoty a lesku, čo je pre mňa veľmi dôležité. Tento krém je skôr takej gélovej konzistencie a do pleti sa veľmi rýchlo vstrebáva. Moja pleť je po ňom pružnejšia a hebkejšia na dotyk. Tento krém používam zatiaľ len pár dní, ale môj prvý dojem je veľmi pozitívny. Určite odporúčam za vyskúšanie, je určený na normálnu až zmiešanú pleť, ale podľa môjho názoru ho môžete vyskúšať aj keď máte mastný typ pleti. 

Títo dvaja pomocníci sa stali mojimi najlepšími kamarátmi v starostlivosti o pleť. A keďže bojujeme proti toxínom aj pomocou kozmetiky, treba nášmu telu dopomôcť, či už prostredníctvom detoxu, ktorý je ideálny teraz na jeseň alebo na jar. Ja som si pri poslednej návšteve v DM drogerie zakúpila Alkalizačný čaj, ktorý by mal vyrovnávať ph v našom tele a postarať sa o vyplavenie škodlivých látok. 

Aké máte skúsenosti so značkou Yves Rocher? Ste s ňou spokojní? Napíšte mi, na aké produkty nedáte dopustiť Vy a ako bojujete proti toxínom . :-)  Majte krásny deň.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Aja pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
16.10.2018 16:32
Moje myšlienky