16.10.2018 16:32

Moje myšlienky

Po dlhej odmlke ma to opäť ťahá k notebooku napísať nejaký článok, i keď priznávam, že nápady na články by aj boli, pracovné povinnosti a súkromie ma v poslednom čase trošku zaneprázdnili...

V tomto článku nebudem rozoberať nič konkrétne, čisto len moje myšlienky a pocity. Z okolia. Zo súčastného sveta. Možno aj zo samej seba. Je veľmi zvláštne, ako chceme byť všetci dokonalí. Dokonale šťastný, dokonale spokojný, dokonale vyzerajúci, vždy dokonale oblečený. Nie je však tej dokonalosti akosi veľa? Je práve tá dokonalosť to, čo nás robí skutočne šťastnými? Veď koľkí z nás prestali byť samy sebou len preto aby sa zapáčili ľuďom, ktorým by ani nemuseli. Častokrát chceme zapôsobiť na ľudí, ktorým na nás absolútne nezáleží. Náhlime sa za šťastím, za úspechom, nepozerajúc na to, či je to to, čo naozaj chceme MY.

Myslíme si, že ak budeme chodiť vždy dokonale upravený a oblečený, získame u druhých ľudí akýsi rešpekt. Budú si nás viac vážiť. Budú sa na nás pozerať inými očami. Všetci sa náhlime za luxusným oblečením, drahou kozmetikou, všetky svoje fotografie automaticky postujeme na instagram alebo facebook. Na fotkách vyzeráme vždy dokonale upravene, fotíme si luxusné reštaurácie alebo kaviarne, jedlo, intímne chvíle z nášho života. Prečo?

Priznám sa, že ja som po tomto nikdy netúžila. Nenapĺňalo ma to. Nepotrebujem zapôsobiť na ľudí len preto aby ma mali radi. Nezáleží mi na tom, čo si o mne myslia druhí ľudia. Jediné na čom mi skutočne záleží, je to ako sa cítim. Či som zdravá, či mám čo jesť a kde prespať. Či som dnes videla svojich najbližších, či som dnes niekoho rozosmiala alebo dokázala niekomu pomôcť. Cením si maličkosti, pretože práve to sú tie veci, ktoré vytvárajú v celku obrovské veci.

V tomto článku nikoho neodsudzujem, sú to len moje myšlienky, ktoré som chcela zverejniť a podeliť sa s nimi. Taktiež rada trávim chvíle na mobile a na sociálnych sieťach, ale oveľa radšej mám momenty, pri ktorých na telefón zabúdam. Sú to okamihy, ktoré nezachytí žiadny fotoaparát, ale dokonale zahrejú na Tvojej duši.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Aja pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
9.10.2017 15:07
Preč s toxínmi!