Návod od profesionálov ako zarobiť na Instagrame

Ako zarobiť na Instagrame?

Jack Morris a Lauren Bullen sú mladý pár, ktorý sa už niekoľko rokov úspešne živí tým, že cestuje po svete a fotí fotky na Instagram.

Zaujíma Vás, ako zarábať na Instagrame a žiť si svoj sen? Pozrite sa, ako vyzerá bežný deň a práce mladého cestovateľského páru Doyoutravel, a na náš návod, ako zarábať na Instagrame.

Ako zarába Doyoutravel na Instagrame?

Ako to celé začalo? Jack sa pred 5 rokmi rozhodol dať výpoveď z práce (pracoval v Británii ako čistič kobercov) a kúpil si jednosmernú letenku do Bangkoku. Začal si robiť svoj vlastný cestovateľský blog Doyoutravel a na ňom ľuďom ukazoval prostredníctvom fotiek krásne miesta, ktoré navštívil. Pred rokom a pol stretol na Fiji svoju súčasnú priateľku Lauren a začali spolu fotiť úžasné fotky, ktoré inšpirujú ľudí po celom svete.

“Na začiatku som si kúpil foťák a učil sa fotiť”, hovorí Jack. “Začal som fotiť, aby som s ľuďmi zdieľal svoje zážitky a krásne miesta, a na začiatku som vôbec nemal v zámere si fotkami zarábať. Po štyroch rokoch cestovania som stretol na Fiji Lauren, ktorá mala tiež svoj travel blog a tiež sa naučila sama fotiť. Začali sme spolu cestovať a fotiť spoločné fotky. Počas prvých 9 mesiacov spoločných fotiek pribudlo Lauren na Instagrame 700.000 followerov a mne 500.000 followerov. Myslím, že to bolo tým, že ľuďom sa páči sledovať nás ako mladý pár. “

Ako prebieha ich práca?

Ak si myslíte, že Jack a Lauren sa váľajú celý deň pri bazéne a dostávajú za to zaplatené, ste na omyle. Väčšinu dní trávia tým, že sú na cestách po svete, fotí krásne miesta a hotely, vymýšľajú kompozície svojich fotiek a snažia sa do ich snímok zakomponovať sponzorované produkty. Za jednu svoju fotku na Instagrame si zarobia až 6 000€

Jack, ktorý má 2 milióny followerov na Instagrame a Lauren, ktorá má 1,2 milióna, platia obchodné značky a spoločnosti v oblasti cestovného ruchu, ktoré ich sponzorujú, aby boli súčasťou ich pravidelných dobrodružstiev po celom svete. V nedávno zverejnenom rozhovore na DoYouTravel Jack zdieľal niekoľko tipov, ktoré mu a Lauren pomohli k Instagramovej sláve.

Čo robiť na začiatku, aby ste mohli začať zarábať na Instagrame?

1. Vyplňte svoje profilové informácie poriadne: V poriadnom Biu nikdy nesmie chýbať kontakt, o čom postujete a odkiaľ ste, prípadne odkaz na váš web. Nezabudnite tiež pridať pár kľúčových slov alebo hashtag, vďaka ktorým vás ľudia budp vedieť ľahšie vypátrať. Skúste niečo ako: Beauty bloggerka z Prahy, ktorá miluje módu. Spolupracuj so mnou: [email protected]. www.beautyblogger.cz

2. Postujte pravidelne: Aby váš účet získaval veľký počet followerov, mali by ste postovať minimálne raz, ideálne dvakrát a viackrát denne. Ak nemáte dosť dobrých fotiek, tak radšej znížte pre začiatok denný počet fotiek. Nie je nič horšie ako na Instagram uploadovať tony nekvalitných fotiek len, aby ste tam toho mali veľa.

3. Naučte sa fotiť dobré fotky: Ak nie ste profíci, pokúste sa zo začiatku napodobňovať kompozície a farby iných Instagramerov. Pozerajte na cudzie účty a sledujte, čo za fotky im funguje najlepšie. Robte si poznámky a snažte si tvoriť podobné fotky. Kúpte si kvalitný foťák alebo aspoň pre začiatok dobrý mobil, vďaka ktorému budú vaše fotky ostré, s dobrým svetlom a prirodzeným zorným uhlom. My používame na naše fotky zrkadlovku Nikon.

4. Používajte správne hashtagy: Rozmyslite si, aké chcete, aby bolo vaše cieľové publikum. Nájdite, aké hashtagy používajú ľudia vo vašom odbore v Čechách alebo zahraničí podľa toho, koho chcete osloviť. Urobte si zoznam vlastných hashtag, ktoré budete používať pri každej svojej fotky. Tajný tip: pre zistenie populárnych hashtag môžete použiť aplikáciu Tagomatic, ktorá je zadarmo. Hashtag nemusíte dávať priamo do popisu fotky, stačí ich dať do komentára, aby ste tým nerušili čitateľa.

5. Dajte si prácu s popisom svojich fotiek: Snažte sa svojimi popismi nšpirovať ľudí, písať príbehy, byť autentickí a osobní.

6. Komunikujte so svojimi Followermi: Budujte okolo svojho účtu aktívnu komunitu. Odpovedajte na všetky komentáre pod Vašimi fotkami. Lajkujte a komentujte fotky vašich followerov. Followujte iné zaujímavé účty. Označujte vo svojich popiskách ďalších Instagramerov a budujte si s nimi vzťahy.

7. Používajte pravidelne Instastories: Vďaka Instastories môžete byť ďaleko viac vidieť. Využite túto možnosť, kým nie je tak využívaná.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
12
Poslať správu
Instaboost je služba, ktorá pomáha budovať Váš instagram prirodzenou cestou a to interakciou s novými sledujúcimi cez naše marketingové techniky.

Chceš vedieť, keď instaboost pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.