Penzión Koliba, vychytená reštaurácia v Dolnom Kubíne

Už sme sa raz popálili so stravovaním na Kubínskej hole, preto sme si tentokrát nechali poradiť od poriadneho jedáka z Oravy a neoľutovali sme

Ak používate aplikáciu Tripadvisor, reštauráciu Penzión Koliba tam nenájdete. Bola by veľká škoda nevyskúšať túto skvelú kuchyňu. Vedľa reštaurácie vyrastajú chatky so skutočne originálnou architektúrou. Predpokladám, že rozširujú ubytovacie kapacity. Páči sa mi, že hlavný materiál je drevo a majiteľ kladie vysoký dôraz na detail. Taktiež interiér koliby má to správne čaro, nájdete tu masívne drevené stoly a lavice či vystavené starodávne nástroje.

Trochu som sa obával, že keď pôjdeme do koliby na obedové menu, výber bude obmedzený a na iné jedlo by sme dlho čakali. Práve naopak, na výber boli dve polievky a 7 hlavných jedál. Veľkú radosť mi spravilo predjedlo v podobe oškvarkov s masťou, cibuľkou a chlebom. Naozaj som ešte nevidel na Slovensku také skvelé predjedlo k dennému menu! :)

Šošovicová polievka bola perfektne hustá a sýta, jednoducho výborná. Keby som nemal predjedlo, určite by som si dal ešte jednu. Podávané pečivo by asi mohlo byť domáce. Nestihol som sa opýtať tak snáď nabudúce.

Hlavné jedlo sa ťažko vyberalo z bohatej ponuky, ale siahol som po jahňacom na zelenine so šťuchanými zemiakmi. Mäsko bolo výborné, úplne jemnučké. Moja obľúbená príloha chutila taktiež výborne. Všetky chody chutili výborne, keďže som som to celé zjedol za pár minút. :D

Ako drink som vyskúšal domácu bazovú limonádu, ktorú takisto môžem ohodnotiť na jednotku. Ceny boli podľa mňa primerané v závislosti od výberu jedla z denného menu. Môj účet bol 5,70€.

Hodnotenie: ⭐⭐⭐⭐⭐ za Cestuj za Chutí CZ&SK Zeno.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Sme partia troch chalanov, ktorí nemálo jedia a preto sme sa rozhodli deliť sa pravideľne o naše skúsenosti z gastronomických zážitkov doma aj na cestách :) Viac sa o nás môžeš dočítať na našom blogu.

Chceš vedieť, keď Cestuj Za Chutí CZ/SK pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.