Vyše 80 pivovarov pod jednou strechou, to je SALÓN PIVA v Bratislave

Už po 2. krát v tomto roku zavítal do Bratislavy známy pivný festival s názvom Salón Piva. Pre všetkých milovníkov piva otvorila svoje brány Stará tržnica.

Je skvelé mať možnosť vychutnať si tie najlepšie čapované aj fľaškové pivá zo Slovenska a Česka na jednom mieste. Netreba to však prehánať aby sme zvládli odísť po vlastných. :D Veľmi rád chodím do podnikov kde nečapujú mainstreamové pivo alebo kde si varia svoje vlastné.

Určite ste si všimli za posledné roky rapídny nárast minipivovarov, klubovní či inýh pivárskych podnikov. Pivárstvo má na Slovensku omnoho kratšiu tradíciu v porovnaní s vinárstvom. Do vína sa veľmi nevyznám, ale život bez piva, tataráku, nakladaného hermelínu a ďalších pivných chuťoviek si dokážem len ťažko predstaviť. Ešte skôr ako sa dostanem k samotnému pivu, spravím Vám trochu chúťky s fotografiou zo stánku s nakladanými syrmy.

Veľmi chválim vlastný pohár s logom, ktorý Vám zostane ako pamiatka a zároveň je to ekologické. Dizajn pohárov a loga je naozaj štýlový. V porovnaní s vinobraním je to veľké plus nepiť z plastových pohárov. Čo mi trošku vadí, je platobný systém založený na žetónoch, zamieňal som si asi 4-krát. :D

Celkovo sme mohli ochutnať viac ako 400 druhov pív spolu z viac ako 80 rôznych pivovarov. Zo všetkého najviac ma oslovil stánok pivovaru Jama a ich luxusný výčap priamo z klavíra.

Verím, že neopísateľnú atmosféru a chute si prídeťe pri ďalšom opakovaní vychutnať aj na vlatnej koži. Salón piva je akcia, ktorú sa rozhodne oplatí zažiť! Ak ešte stále nie ste rozhodnutí zúčastniť sa, pozrite si naše video na Youtube alebo fotogalériu na Facebooku.

Fotogaléria

Verím, že sa Vám príspevok páčil a budete nás sledovať na sociálnych sieťa, či odoberať na Youtube.

Hodnotenie: ⭐⭐⭐⭐⭐

za Cestuj za Chutí CZ&SK Zeno.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Sme partia troch chalanov, ktorí nemálo jedia a preto sme sa rozhodli deliť sa pravideľne o naše skúsenosti z gastronomických zážitkov doma aj na cestách :) Viac sa o nás môžeš dočítať na našom blogu.

Chceš vedieť, keď Cestuj Za Chutí CZ/SK pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.