Počul si už Jacksona či Metallicu na cimbale? Tak si vypočuj Cimbal Brothers!

Skupina Cimbal Brothers z Bratislavy, prináša tie najväčšie svetové ale aj slovenské hity v netradičnej cimbalovej verzií.

Od detstva hrali vážnu hudbu, neskôr aj ľudovky a folklór. Vyštudovali bratislavské konzervatórium a vypredali pražskú Lucernu. Bratia Alex a Fery Reinerovci, ktorých prestala baviť vážna a ľudová hudba, sa rozhodli ísť do niečo nového a nápaditého a tak pred tromi rokmi založili skupinu Cimbal Brothers, ktorá je dôkazom toho, že na takom (modrom) cimbale je možné zahrať okrem folklóru aj hity od Michaela Jacksona, Bruna Marsa, Beyoncé či Gypsy Kings.

"Oslovili sme bubeníka, gitaristu, basgitaristu a klavíristu a začali sme dennodenne skúšať a dávať dokopy repertoár a samozrejme oslovovať organizátorov a všetci boli nadšení" spomína Fery Reiner, cimbalista a zároveň manažér kapely.

Reinerovci predtým ako založili skupinu Cimbal Brothers, účinkovali v skupine Romano Stilo Ensemble, ktorú založil ich otec. S touto skupinou odohrali vyše 400 koncertov v Čechách, Nemecku, Rusku, vo Švajčiarsku či v Číne, kde mali 4 koncerty a vyše 4-tisícové publikum. Medzi najväčšie úspechy skupiny Romano Stilo Ensemble patrí okrem iného aj vypredaný galakoncert v pražskej Lucerne, na ktorý prišiel aj sám Karel Gott či Petr Janda z Olympicu.

Zdroj: FB Cimbal Brothers

Ako sme spomínali repertoár Cimbal Brothers tvoria hlavne svetové hity interpretov a skupín ako Metallica, Michael Jackson, Ed Sheeran, Coldplay, Beyoncé či Queen a ďalší. Výnimkou niesu ani hity slovenských interpretov ako Desmod, IMT Smile, či Mária Čírová.

Vypočujte si mix hitov v podaní Cimbal Brothers na YouTube!

"Najčastejšie si nás agentúry objednávajú na rôzne eventy, súkromné koncerty pre VIP hostí, mestské slávnosti, či najnovšie aj na honosné svadby. Tešíme sa, že je o našu produkciu taký záujem" dodal Alex Reiner, huslista skupiny Cimbal Brothers.

V blízkom čase plánuje skupina vydať svoj debutový album a na jeseň plánuje celoslovenské turné s hosťom, ktorého meno je zatiaľ tajomstvom, ale bude to vraj prekvapenie a je sa načo tešiť. Držíme palce! :-)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Peter Antálek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.