10.4.2018 11:42

Na Slovensku vznikol film v štýle"SIN CITY".

GARBAGE MAN (SMETIAR)

GARBAGE MAN je krátky film z dielne štúdia FilmFish. Je to film z prostredia skorumpovaného mesta, kde už len veľmi ťažko nájdete čestného človeka. Drax Slasher je nájomný vrah, ktorý dostáva rozsudky smrti.

Tento krátky film je postavený na komiksových prvkoch a kombinácii reálnej scény so scénou dokreslenou. „Nebudem sa tváriť, že ma neinšpirovalo Sin City“, tento film ma veľmi inšpiroval a niektoré veci som si jednoducho túžil vyskúšať.“

Náročné nasvetľovanie, či dymenie scény a rovnako aj práca s ne-hercami boli pre štúdio FilmFish výbornou skúsenosťou. „Verím, že vďaka prístupu ne-hercov a náročným podmienkam v teréne, kde protagonisti veľa krát mrzli, aby sme dostali potrebný záber, je film kvalitným kraťasom“ hovorí autor filmu.

Film sa nakrúcal približne rok. Postprodukcia bola pomerne náročná. Dosiahnuť film v štýle "film noir" je dosť ťažká práca.

Film noir je filmový žáner existujúci v rokoch 1941-1958, na vrchole v rokoch 1941-1950. Film noir je obvykle spájaný s low key čiernobielym vzhľadom založeným na nemeckej expresionistickej kinematografii. Mnohé z príbehov a postáv sú odvodené z detektívnych románov tzv. hardboiled school s postavami charakteristickými svojim cynizmom a necitlivosťou, ktoré sa objavili v USA počas hospodárskej krízy.

Draxov život je plný zla, nenávisti a krvi. Napriek tomu máva nočné mory. Budí sa uprostred noci, aby si zapálil a upokojil svoje emócie. Je to monštrum, ktoré však má dušu, má srdce a v tom je paradox tohto filmu. Korupcia, prieky, faloš či vláda oligarchov sú témy, ktoré nám nie sú cudzie. Je to zrkadlo, ktoré nám Drax servíruje v čiernobielej noirovej atmosfére zhnitého mesta.

Film bol účastníkom festivalov ako napríklad Humphrey Bogart Film Festival či AM Egypt Film Festival.

Ako sa film nakrúcal si môžete pozrieť v tomto videu.

„Som filmový tvorca a točenie filmov ma veľmi baví, ale v prvom rade som filmový fanúšik. Svoje filmy si zatiaľ tvorím sám na kolene so skoro nulovým rozpočtom, ale o to viac si potom vážim výsledok“ dodáva autor filmu Peter Kružic.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
😎Filmové rozbaľovačky a recenzie💣!!!

Chceš vedieť, keď Peter Kružic pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.