10.2.2020 15:40

OSCAROVÝ JOKER

Mám rád, keď ma filmy inšpirujú. Je vždy veľkým zážitkom, keď sa mi podarí zhliadnuť film, z ktorého si dokážem vychutnávať každý jeden frame. Joker je jeden z takýchto filmov.

Fenomenálny výkon Joaquina Phoenixa v kombinácii s bravúrnym filmárskym umením. Nádherne nasvietené scény, plné úchvatnej atmosféry. Brilantná kamera, strih a vynikajúca hudba, ktorá vás dostane do Gothamu v 80. rokoch.

Dokonalá transformácia komiksovej látky do reálneho sveta. Aj keď režisér filmu Todd Phillips pri písaní scenára o drastickej zmene ľudského charakteru, ešte vôbec netušil, že sa bude jednať o postavu zo sveta temného rytiera.

Todd Phillips premýšľal, ako dostať ľudí do kina na takýto typ filmu. V dobe nahláškovaných, humorných, prefarbených, nereálnych komiksových filmov ho napadlo, že možno bude dobré, hľadať odpoveď tam. Štúdiu Warner Bros. ponúkol svoj scenár a snažil sa získať súhlas s vytvorením originu (film o zrode charakteru) v hlavnej úlohe s Jokerom. Nebola to ľahká cesta, ale podarilo sa. Je to najzárobkovejší R-kový (18+) film v celej filmovej histórii. Film v tržbách hravo prekročil miliardovú hranicu.

Práve zasadenie Jokera do reálneho sveta a odklonenie sa od “superhrdinského” trendu súčasnosti, sa tento komiksový počin stáva skutočne výnimočným.

Joker je postava, ktorú si zahrala celá paleta hercov - Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger, Jared Leto a hlas animovanej verzii prepožičal "Luke Skywalker" Mark Hamill.

Film som si kúpil v blu-ray steelbooku vo verzii IMAX. Nemohol som odolať. Tu si môžete pozrieť unboxing filmu. V ponuke je niekoľko verzií a možno aj vy sa rozhodnete zaradiť tento film do vašej zberateľskej police.

Dnes sa už film môže pochváliť dvomi Ocarmi. Joaquin Phoenix získal túto cennú trofej v kategórii najlepší herec v hlavnej úlohe a rovnako sa filmu Joker darilo v kategórii najlepšia pôvodná hudba. Myslím si, že tieto ocenenia sú skutočne na mieste. Joker je kvalitné kino a ak náhodou niekto ešte váhate, tak skúste a nebudete ľutovať.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
😎Filmové rozbaľovačky a recenzie💣!!!

Chceš vedieť, keď Peter Kružic pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.