29.1.2019 09:56

Ako sa svadbár oženil - nahliadnite do zákulisia práce svadobných kameramanov

Tento "dokusvadbársky" film sa začal nakrúcať v roku 1993. Nebol to zámer autora, ale tak sa to nejak udialo. Vďaka filmu nahliadnete do zákulisia práce svadobných kameramanov.

Otcovia majú tendenciu upraviť trajektóriu života svojich synov, a tak sa udialo aj v tomto prípade. Svadbár Peter mapuje svoju doterajšiu cestu ku kamere a v zápätí aj osudnú cestu pred samotný oltár. Ako bude svadbár prežívať svoju vlastnú svadbu? Ako sa vysporiada s výmenou rolí? Aj na tieto otázky dostanete odpovede v tomto krátkometrážnom dokumentárnom filme.

Pôvodne som si myslel, že natočím krátky film o svadobných kameramanoch. Sám život mi poskytol najlepší scenár, preto som sa tomu nebránil. Keď som požiadal svoju priateľku Moniku o ruku, napadlo ma, že je to super zápletka. Svadobný kameraman vymení svoju svadobnú rolu za inú. Začal som sa pozerať nielen na súčasnosť, ale aj do svojej minulosti.

Môj otec ma v priebehu detstva často kameroval. Povedal som si, že by bolo super využiť aj tieto zábery. Tento pôvodne svadbársky dokument začal naberať kontúry autoportrétu. Tak sa aj stalo. Film začal smerovať na mňa a chvíľami mi aj prišlo čudné pracovať na filme, ktorý je vo svojej podstate o mne.

Neviem ako sa mi to podarilo, ale prelúskal som veľké množstvo záberov z mojej minulosti a všetko sa to začalo spájať a dávať zmysel. Som rád, že som tento projekt dotiahol do konca. Snažil som sa urobiť si zo seba srandu a nebrať to celé veľmi vážne, čo sa mi snáď aj podarilo. Dúfam, že si ľudia film pozrú, zasmejú sa a možno si zaspomínajú aj na svoje detstvo.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
😎Filmové rozbaľovačky a recenzie💣!!!

Chceš vedieť, keď Peter Kružic pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.