Cestovateľský tip: Rakúsky prírodný park Tragöß

Čarovné miesto, ktoré vás v jari vezme do rozprávok pod hladinu.

Je veľa miest, o ktorých nevieme a rozhodne by nemali chýbať v našich cestovateľských „TO DO“ listoch. Výnimkou nie je ani rakúsky prírodný park Tragöß. Nachádza sa neďaleko dedinky Hochschwab Tragöß. Ak neviete čo so sebou cez tieto nádherné dni, a máte nejaké peniaze bokom... Tak tento tip je rozhodne niečo pre teba.

zdroj

Toto miesto je výnimočné tým, že v období august až apríl je tento prírodný park vhodný na prechádzky medzi korunami stromov a vypustenie všetkých problémov z hlavy. Tiež si môžete vychutnať pokoj sedením na útulných lavičkách a započúvaním sa do prírody. To nie je ani zďaleka všetko. Na jar nám zasnežený vrch Hochschwab zošle topiaci sa sneh a park stratí reč pod vodou. Tento prírodný úkaz je veľkolepé divadlo v réžii matky prírody. Predstavme si Štrbské Pleso ako park, ktorý sa s príchodom jari ocitá pod vodou. Nádhera, nemyslíte?

zdroj

Späť k samotnému parku Tragöß. V dobe, keď je zaplavený, máte jedinečnú možnosť vidieť (samozrejme s potápačskou výbavou) ako by vyzeralo, keby sa ľudstvo ocitlo pod vodou. V júni je park fenomenálny pre návštevníkov, ktorí naberú odvahu ponoriť sa do hĺbok.

Pod vodou máte možnosť vidieť lavičky „lietať“ nad chodníčkami, nazrieť do korún stromov, dotknúť sa zelenej trávy, vidieť mostíky, ktorými ste mali ešte v auguste možnosť prechádzať sa ponad malebnými potôčikmi.

zdroj

Pod článkom nájdete aj pár fotografií z tohto očarujúceho miesta. Autorom týchto záberov je Marc Henauer. Budem sa snažiť prinášať vám ďalšie tipy, na „zabudnuté“ miesta, vhodné do vašich cestovateľských plánov.

Nechajte sa unášať...

zdroj: Marc Henauer

náhľadový obrázok

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Bienvenue...Na mojom profile nájdete blogy zväčša cestovateľského žánru ale aj príbehy,hudba,vzťahy. Budem len rád za vašu kritiku, ktorá posúva ďalej. Užívajte si čítanie, usaďte sa a vychutnajte si tento BLOG.

Chceš vedieť, keď vernepensee pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.