Odstráňte tvrdú a zrohovatenú kožu z päty účinnými trikmi

Blíži sa leto. To znamená, že odkladáme čižmy a zimné topánky a na rad prichádzajú topánky s otvorenou špičkou alebo pätou a tu nastáva problém.

Tvrdá a suchá koža v oblasti piat je indikátorom nedostatku zinku, železa a omega-3 mastných kyselín. Medzi ďalšie faktory, ktoré negatívne pôsobia na oblasť piat a podporujú vznik suchej a tvrdej pokožky, patrí celodenné státie na nohách, nedostatočná hygiena v oblasti chodidiel, kožné ochorenia, nadváha, ktorá zvyšuje tlak na chodidlá nôh, otvorená obuv a samozrejme vek.

Pemza a olej

Namočte si nohy do slanej vody a jemnejšou časťou penze, ktorú dostanete skoro v každej drogérii obrúste zhrubnutú pokožku. Následne si nohy vysušte. Cez uterák si ich môžete aj silnejšie postláčať. Vezmite si kvalitný olivový, či kokosový olej a premasírujte si ním chodidlá. Olej je dôležitý, pretože zabraňuje vysúšaniu pokožky a vyživuje ju.

Citrónová šťava alebo banán

Ďalším trikom je na 15 minút namočiť nohy do teplej vody, ktorá päty zvhlčí, a následne na postihnuté miesto naniesť zmes vazelíny a citrónovej šťavy, ktorá ošetrí popraskanú kožu. Domácim pomocníkom sa nám môže stať i dužina od banánu. Ak ju priložíme na desať minút k popraskaným a tvrdým pätám, mala kožu vyčistiť a zjemniť. Zároveň sa odporúča dávať nohy raz týždenne do kúpeľa z citrónovej šťavy alebo do zmesi glycerínu a ružovej silice.

Sóda bikarbóna

Do misky napustíme teplú vodu a nohy necháme aspoň 5-7 minút namočené. Zo sódy, oleja a sprchového gélu vytvoríme konzistenciu pasty. Do tejto zmesi pridáme niekoľko kvapiek esenciálneho oleja – ideálne citrusového. Pastu vtierame pomocou rúk, kefky alebo pemzy do stvrdnutej pokožky na pätách. Necháme 5-10 minút pôsobiť a potom zmyjeme teplou vodou. Nakoniec päty natrieme hydratačným krémom.

Krémy a balzamy

Na ošetrenie nôh môžete použiť tiež krémy a balzamy, ktoré sú určené priamo na stvrdnutú kožu. Nanášajte presne podľa návodu a aby bol ich účinok ešte väčší, naneste väčšie množstvo krému na nohy pred spaním a oblečte si kvalitné bavlnené ponožky.

Náplasti Foot Heel Patch

Ak vás trápi stvrdnutá koža vyskúšajte náplasti Foot Heel Patch. Hydrogélová náplasť je určená na bežnú a intenzívnu starostlivosť o chodidlá. Náplasť pomáha odstrániť zrohovatenú kožu z päty a chodidla v dvoch krokoch, čím udržuje kožu hladkú. Vďaka oblým okrajom dokonale priľne k chodidlu. V prvý deň, je potrebné nalepiť bielu náplasť, ktorá odstráni mŕtvu a zrohovatenú kožu. Druhý deň náplasť zelenej farby, ktorá pomáha hydratovať oblasť chodidiel alebo päty. Podrobný postup nájdete však na každom balení.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
9
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Simonka Strečnianská pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.