Ekoverde si prevzalo cenu za TOP Tím JA Aplikovanej ekonómie

Študenti z SOŠ Partizánske so svojou firmou Ekoverde zažili ďalší zo svojich príjemných a nezabudnuteľných dni

Junior Achievement Slovensko (JA Slovensko) v spolupráci so Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou (SOPK) každoročne udeľuje ocenenie TOP študentský tím JA Aplikovanej ekonómie. Kritériom sú výsledky práce tímu po celý rok, účasť a umiestnenie v súťažiach, tvorivý, odvážný, podnikavý a inovatívny prístup pri riadení firmy. Prestížne ocenenie TOP študentský tím JA Aplikovanej ekonómie víťaznému tímu v tomto roku udelila Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) na svojom výročnom zasadnutí dňa 26. apríla 2018 v Bratislave.

Víťazným tímom v roku 2018 sa stala JA Firma Ekoverde zo Strednej odbornej školy v Partizánskom pod vedením učiteľky aplikovanej ekonómie Ing. Ingrid Rigáňovej. Hlavným produktom študentskej firmy Ekoverde sú jednorazové, kompletne kompostovateľné, ekologické ,,coffee to go“ kelímky, v ktorých sú zabudované semiačka rôznych rastlín, ktoré po vysadení kelímka vyrastú. Hlavným poslaním produktu je nahradiť umelé, neekologické kelímky našimi – rozložiteľnými, ktoré obohacujú prírodu o nové rastliny a nevytvárajú ďalší odpad.

Aplikovaná ekonómia je vzdelávací program, ktorý ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie. Je založený na získavaní praktických skúseností a zručností tak, aby sa rozvíjali vzdelávacie, komunikačné, personálne a pracovné kompetencie študentov. Program je schválený MŠVVaŠ SR ako voliteľný alebo nepovinný predmet pre všetky typy stredných škôl. Program má modulárne usporiadanie učiva, ktoré je možné vyučovať v akomkoľvek ročníku strednej školy ako predmet v trvaní jedného alebo dvoch rokov. Rozsah predmetu na jednotlivých typoch a druhoch stredných škôl je závislý od možností učebného plánu konkrétnej školy. Rozsah je stanovený na 2 - 4 hodiny týždenne.Program umožňuje rôznym typom stredných škôl, aby na základe svojich školských vzdelávacích programov, v závislosti od potrieb a možností školy, ako aj na základe svojho profilu absolventa, mali možnosť vyskladať si z modulov vhodný formát predmetu aplikovaná ekonómia.

Členovia oceneného študentského tímu Ekoverde:

prezidentka - Mária Jakubíková

viceprezidentka ľudských zdrojov - Martina Poliaková

viceprezident výroby - Matúš Opavský

zástupca viceprezidenta marketingu - Pavol Stano

viceprezident financií - Mário Mano

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Mário Mano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.