Áno viem. Najlepšia je pečená na dreve, v pizzerii, ideálne na talianskom vidieku. Ale ak to práve nejde, môžme si kúsok tejto atmosféry a chute priniesť aj domov. Odporúčam pizzu nepreplácať a okrem rajčinového základu a mozzarelly použiť len dve - tri kvalitné suroviny.
Na cesto: 600g hladkej múky (kľudne špaldová, vtedy stačí menej cca 550g), 1 kocka kvasníc, 2KL soli, 3 dcl. vody, 1/2 KL trstinového cukru, 6 PL olivového oleja
Na oblohu: hotový rajčinový základ, mozzarella, zaúdená klobása (ja som použila mecom), cuketa, farebné papriky, cesnak
My lenivší, vhodíme všetky suroviny do domácej pekárne, a počkáme, kým za nás pripraví cesto. Cesto vystačí na 4 veľké pizze.
Cesto rozdelíme na 4 bochníky a rozvaľkáme alebo rozťaháme prstami na potrebnú veľkosť. Potrieme rajčinovým základom.
Cuketovo - klobásovú pizzu obložíme kolieskami klobásy a kolieskami cukety. Pridáme natrhanú mozzarellu.
Paprikovo klobásovú pizzu obložíme kolieskami farebnej papriky a klobásy. Tiež natrháme mozzarellu.
Pečieme v rúre asi na 220 stupnoch, cca 15 minút. Treba sledovať a pizzu príliš nevysušiť. Ak máme vonku gril s pecou, pečieme v nej. Tam stačí aj menej, cca. 10 min.
Po upečení potrieme okraje olivovým olejom s roztlačeným cesnakom. Najlepšia je ešte horúca :-)
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď ela_vajdova pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.