Gastro Duel: Grange vs Burger Ošaľ še

Foodblog Ako chutia Košice sa vám vždy snaží priniesť tipy na prevádzky o ktorých ste zrejme ani nepočuli a témy, ktoré sú niečím iné a svojim spôsobom jedinečné.

Práve preto sme si pre vás pripravili úplne novú tému s názvom Gastro duel, v ktorom budeme porovnávať jedlo z dvoch ľubovoľných prevádzok. Ako prvý sme sa rozhodli zhodnotiť všadeprítomný hamburger v podaní nováčika v našom meste Ošaľ še a Košickej klasiky Grange.

Hodnotiť sa budú nasledujúce aspekty:

Personál

Rýchlosť prípravy

Cena

Žemľa

Mäso a ostatné ingrediencie

Celkový dojem

V tomto dueli budeme posudzovať dojmy jednotlivých aspektov za ktoré im budú pridelené body. Rozhodli sme sa pre bodovú stupnicu aby dostali obe prevádzky priestor pre plusy a mínusy ponúkaných jedál. Burger, ktorý získa najväčší počet bodov sa stáva víťazom tohto duelu. Burgre sme zvolili tak, aby boli konzistenčne porovnateľné - Classic v podaní Ošaľ še (hovädzie mäso, cheddar, paradajka, cibuľa, slanina, kyslá uhorka, kečup, tatarka) a Bacon od Grange (hovädzie mäso, cheddar, slanina, šalát, paradajka, horčicovo-medová omáčka).

Pamätajte si - nejdeme nikoho odsudzovať, ponižovať ani poškodzovať meno samotných prevádzok :)

Kto sa teda stane víťazom tohto súboja chutí ? Poďme to zistiť !

Personál

V oboch prípadoch bol personál veľmi milý, ochotný a pripravený poradiť pri výbere toho, na čo máte práve chuť. Nakoľko je prvotný kontakt s prevádzkou veľmi dôležitým faktorom, obe prevádzky získavajú po jednom bode.

( Ošaľ še : 1 | Grange: 1 )

Čakacia doba

Aj napriek tomu, že sú obe prevádzky priestorovo menšie, rýchlosť prípravy bola pri oboch prevádzkach stále prijateľná (približne 15 - 20 min.). Rýchlosť prípravy sa samozrejme môže líšiť od množstva objednávok danej prevádzky, počte kuchárov a pod. no v našom prípade to trvalo pomerne krátku dobu.

Obe prevádzky preto získavajú opäť po jednom bode.

( Ošaľ še : 2 | Grange: 2 )

Pečivo

V tejto kategórii u nás vyhráva Grange - pečivo bolo nadýchané, veľmi jemné a potreté roztopeným maslom z vnútornej strany, pre lepšie prepojenie chutí samotného burgru. Som veľmi rád, že v Ošaľ še používajú takisto domáce žemle, ktoré sú chuťovo fakt dobré, no konzistenčne u nás tentokrát víťazí Grange.

Rozhodli sme sa teda prideliť 1 bod prevádzke Grange a pol boda burgru Ošaľ še, za chutné domáce pečivo.

( Ošaľ še : 2.5 | Grange: 3 )

Mäso a ostatné ingrediencie

Ingrediencie, ktoré používajú vo svojich burgroch Ošaľ še sú trochu odlišné od tých v Grange-i (v tomto prípade poľníček a cibuľa) čo sa nám veľmi páčilo. Kvalita mäska však bola citeľne slabšia v porovnaní s ich rivalom. “Bio kvalitu mäsa”* ako to uvádza Grange na svojom webe bolo jednoducho cítiť - mäsko bolo chuťovo fakt skvelé, šťavnaté a výborne ladilo so všetkými ingredienciami, vrátane ich horčicovo-medovej omáčky.

Bod preto prideľujeme Grange a pol boda Ošaľ še.

( Ošaľ še : 3 | Grange: 4 )

Cena

Ošaľ še burgre začínajú na 7€ (350g) a končia na cenovke 12€ (650g)*. Burgre od Grange-u začínajú na 6€ (320 - 440g) a končia na 9€ (480 - 580g)*. Cenová politika Grange-u je tentokrát výhodnejšia pre zákazníka v porovnaní s Ošaľ še a nakláňame sa k názoru, že sme za menšiu sumu dostali značne viac “muziky”.

Bod preto prideľujeme Grange.

( Ošaľ še : 3 | Grange: 5 )

Celkový dojem

Celkový dojem je rozhodujúcim faktorom u akéhokoľvek jedla. Ak si odmyslíme cenu ponúkaných burgrov, tak môžeme s kľudným svedomím povedať, že obe prevádzky majú čo ponúknuť. V prípade Ošaľ še, je to netradičné a svieže prevedenie burgru a “čerešničky na záver” v podobe jahody na vrchu pečiva. U Grange-u je to vyvážený mix chutí v spojení s poctivým mäsom, ktoré vytvára jeho nezameniteľnú chuť.

Rozhodli sme sa preto udeliť bod obom prevádzkam.

( Ošaľ še burger: 4 | Grange: 6 )

Víťazom duela sa tak stáva Grange

, ktorý nám ponúkol kvalitný burger a chuť, ktorá vám ostane ešte dlho na jazyku. Veľká poklona patrí aj celému tímu Ošaľ še za to, že aj napriek ich krátkemu pôsobeniu v našom meste nám majú čo ponúknuť a púšťaju sa do variácií burgrov, ktoré tu jednoducho nemajú konkurenciu - ako napríklad chilli-choco burger s čokoládou a aloha burger s ananásom. Každému komu chutí Grange si určite príde na svoje aj v Ošaľ še :) ak ste ich teda nenavštívili, určite tak urobte a podporte tento nový podnik v Košiciach.

Ďakujem obom prevádzkam za skvelý zážitok, som veľmi rád, že vás tu v Košiciach máme a prajem vám veľa úspechov do budúcna :)

Ak sa vám tento článok páčil, nezabudnite nám dať like aj na Facebooku alebo follow na Instagrame.

*všetky informácie vrátane gramáže, ceny a použitých surovín boli použité na základe informácii publikovaných na oficiálnych webových/facebook stránkach menovaných prevádzok.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Jednoduchý blog o gastro možnostiach v Košiciach.

Chceš vedieť, keď Ako chutia Košice pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.