Miluješ rýchle chutné jedlo bez varenia? Mám pre teba recept na božský sendvič!

Nie všetko chutné musí byť hneď aj varené:). Ruku na srdce ...niekedy sa nám absolútne nechce variť. Napriek tomu by sme si dali niečo "fajné" a rýchle:)

Sendviče sú niekedy veľmi podceňované. Väčšinou skočíme do klasickej kombinácii (to nás nebaví a neláka) a nenechávame voľnú ruku našim chutiam.

Môj recept vznikol zo všetkého, čo mi ostalo po ťažkom prepracovanom víkende. Chute ma neskutočne opantali a zopakovala som ho ešte raz pre vás // pre fotku.:)

Ingrediencie:

- 2 ks chlebíka, ideálne kváskové:)

- zelený šalát - druh je na tebe - rukola, hlávkový alebo mix

- mrkva alebo bataty zemiaky

- klobásky

- 1 cibuľa

- 2 strúčiky cesnaku

- tuk na restovanie - ghee maslo alebo bravčová masť

Voliteľné dressingy

Jogurtový dressing

- jogurt

- čierne korenie, soľ

+ napučený cesnak

Medovo-horčicový dressing

- 4 PL dijonská horčica

- 2 PL med

- 200 ml olivový olej

- štipka soli

Ak nič z toho nemáš v chladničke postačí ti natrieť chlieb horčicou alebo kečupom.

Postup:

1. Chlebíky si orestujeme na rozohriatom tuku spolu s nakrájaným cesnakom dozladista.

2. Tenké plátky mrkvy alebo batatov restujeme na panvici do zmäknutia spolu s nakrájanov cibuľou.

Ak budeme vidieť, že zelenine ešte ostáva pár minút na zmäknutie pridávame na panvicu plátky klobásky.

3. Chlebíky natriebe dressingom a jednoducho vrstvíme podľa chuti pripravenými ingredienciami.

Ak ti zelené bije do očí a nemáš rád vynechaj tento krok a navrstvi si chlebíky iba mrkvou a mäskom:).

Dobrú chuť!

Viac fajnotiek hľadaj na tanin.sk alebo na instagrame:).

Ak by ťa zaujal "desk", na ktorom bolo fotené jedlo pozri - TANINDESK. :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Volám sa Tatiana a som celkom kávomilná. Instantnú kávu si nezalievam a keď mi ju niekto ponúkne, tak mu to nezazlievam. Mojou túžbou je zalievať vás informáciami a radami o dobrých kávach a kaviarňach a zároveň spraviť z kávy udalosť. Verím, že káva je v

Chceš vedieť, keď TANIN / Tatiana Kušnírová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.