Čítanie nebude len o (niekedy nudnej) histórii, metódach kávy ale aj o ľudoch, príbehoch a živote s kávou.
Milovníci magazínov sú na pozore už 2 roky. So Standart magazinom sa ponoríš do čítania, mimo obrazovky, piatich kapitol – Káva, Barista, Rituál, Ľudia a Svet – ktoré sú tvorené rozhovormi, názormi, recenziami, tipmi, peknými ilustráciami a kvalitnými fotografiami.
Číta sa veľmi príjemne a tak sa nemusíš báť, že ak nie si kavičkársky fanatik, nepochopíš ani čiarku.
Okrem krásnych fotiek sa magazin dotýka rôznych kávových problémov ako napr. v jednom čísle “o udržateľnosti kariéry baristu”. Avšak moja najobľúbenejšia časť je “SPOZNAJ SVOJHO BARISTU”, kde vždy známy barista z určitej kaviarni popisuje svoj “všedný” kávový deň.
Magazínu Standart je vydávaný aj v anglickom jazyku a momentálne sa ho podarilo dostať na viac ako 300 predajných miest v 53 krajinách po celom svete, vrátane Nového Zélandu, Kanady či Japonska.
Na ich stránke si môžeš tále kúpiť aktuálne aj staršie čísla, ktoré ostali nevypredané.
The Blue Bottle Craft of Coffee je o dnešnej vznikajúcej kávovej kultúre. Autor – James Freeman -majiteľ jednej z najznámejších kaviarní na svete – The blue bottle, rozpráva svoj príbeh. Jeho kniha sa zaoberá komplexným procesom výroby kávy, od kultivácie metód až po výrobu nápojov. Kniha končí receptami od jeho manželky Caitlin.
Jednoduché texty a žiadne zbytočné omáčky.
Rozhovor o espresse mi najviac sadol! Jeho myšlienka bola jednoduchá: “nešetrite peniaze na espresso doma… Kaviareň s kvalitným espressom si vyžaduje drahé vybavenie a veľa praxe a doma len strácate čas…”
Odľahlo mi a tak si stále doprajem dobre pripravené espresso v kaviarni.
Ak by mala byť prvá nech je to ona!
Základne pojmy, vysvetlenie teórie s detailnými popismy ako stvorené pre začiatočníka.
V knihe je zahrnutý popis kávových nápojov, výsledky výskumov kofeínu v káve alebo akým spôsobom vnímame chuť a vôňu.
Nesmie ani chýbať základný a jednoduchý popis ako má vyzerať správne espresso a ako ho pripraviť.
Ak by ťa zaujímal druhý diel na tipy v rámci kníh o káve sleduj ma na insta alebo klikaj na web! :)
Krásny deň!
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď TANIN / Tatiana Kušnírová pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.