Eggs Benedict

Prvý pokus o tieto lahodné tradičné americké raňajky a neľutoval som.

Čas prípravy +/- 30 min. ,

Porcia vhodná pre 2 Osoby

Na tento recept potrebujete :

2 English Muffins (keďže neviem kde sa dajú kúpiť je možné použiť aj Kajzerky)

Slaninu alebo Salámu

4 vajcia

Na Hollandaise omáčku potrebujete :

4 veľké žĺtka / 6 malých

100g masla

1 citrón

1/4 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky cukru

1/4 čajovej lyžičky cesnakového prášku

1/4 čajovej lyžičky bieleho pepru (môže byť aj čierny len ho bude vidno v omáčke)

Postup :

Žemle rozrežeme na poli opečieme do chrumkava a taktiež opečieme slaninu alebo salámu.

Pre omáčku si pripravíme sklenenú mysu a hrniec do ktorého nalejeme malé množstvo vody.

4/6 žĺtok vlejeme do sklenenej mysy a neustále miešame nad hrncom s vriacou vodou

Keď žlták zhustnú pridáme postupne 100g masla najlepšie predhriateho na izbovú teplotu alebo už tekutého a vmiešame do žĺtok a pokračujeme v miešaní a pridáme všetky zvyšné ingrediencie (citrón a korenie)

Pre vajíčka (pod omáčkou na fotke) je postup nasledovný

Vajíčka je možné jednoducho rozbiť do vriacej vody bez škrupinky no na zachovanie vajíčkového tvaru a jemne tekutého žĺtka ideálne použiť potravinovú fóliu a po jednom vajci ich do vnútra zabaliť a vložiť na cca 5min do vriacej vody (podla toho ako mate radi tekuté žĺtko)

Po uvarení položíme na žemle slaninu/šunku na to vajíčka a nakoniec polejeme omáčkou a servírujeme.

Prajem vám dobrú chuť.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vitajte na mojom malom Food Blogu Volám sa Viktor a som mladý milovník Metalu, ktorý sa začiatkom roku 2018 odhodlal vziať do rúk varešku.

Chceš vedieť, keď MetalHead in Kitchen pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.