Čas prípravy +/- 30 min.
Porcia vhodná pre 2 Osoby
1 liter Vody
300g čerstvého/mrazeného Hrášku (čim viac hrášku tým krajšia farba)
1 zeleninový bujón
100ml Smotany na varenie
Soľ/Peper
Na Zápražku (na zahustenie) potrebujete:
Maslo/Olej/Tuk
pól Cibule
1-2 polievkové lyžice Hladnej múky
Cibulu opečieme v hrnci na masle/oleji/tuku a pridáme múku.
Po vytvorení zápražky pridáme 500ml vody, hrášok, bujón a celok povaríme cca 10min.
Rozmixujeme buď ponorným mixérom alebo prelejeme celok do stacionárneho mixéru.(tak ako som spravil ja lebo zatiaľ nemám ponorný :D)
Po rozmixovaní pridáme zvyšok vody, smotanu a necháme zovrieť.
Po zovretí necháme vychladnúť a servírujeme.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď MetalHead in Kitchen pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.