Bábka, ktorá ťahá za nitky

Rozhodnutia píšu osud. To ako pestrofarebná bude tvoja kniha osudu je v tvojich rukách.

Vždy keď má s maminou "pokec time" kedy rozoberajú od úplne jednoduchých vecí až po nesmrteľnosť chrústa, väčšinou sa dostanú aj k téme dnešného storočia a života mladých ľudí v ňom. Vtedy jej mamina zakaždým povie, že my mladí máme oveľa širšie lakte ako keď mala ona 20 rokov. Tým, že vtedy mali študenti už dopredu určené čo budú robiť a ako budú v podstate žiť, nemali dôvod zaoberať sa nejakou inou cestou, ktorú by si možno aj dobrovoľne vybrali - keby mali možnosť rozhodovania sa.

To ako "ťažké" to máme, záleží na tom z akého uhla pohľadu sa na to pozeráme. Niekto môže povedať, že dnes je už všetko vymyslené, takže je náročné prísť s novým nápadom, ktorý by bol originálny. Taktiež by mohol v tej istej súvislosti povedať, že je obrovská konkurencia v biznise čiže je už skoro nemožné preraziť.

Ona je iného názoru. Netvrdí, že je to dnes úplne easy peasy no určite je veľmi vďačná, že žije v dobe v akej žije.

Prečo?

Lebo má obrovské množstvo možností na realizáciu, lebo má možnosť voľby, pretože žije vo viac-menej slobodnej krajine. Jej život nie je nikým predurčený. To čo sa stane je len v jej rukách. Ona je bábka a aj tá, ktorá ťahá za nitky. Pred 20.rokmi nebolo tak jednoduché napísať profesionálnemu ITčkárovi či fotografovi aby vás naučil čo vie. Dnes sa to dá.

To čo si musíš vtĺcť do hlavy je, že si tak výnimočný za akého sa pokladáš. Ak si hovoríš že si len ďalšia ryba v mori, tak ňou si. No ak sa pokladáš za žraloka ktorý velí vo svojom revíri, tak ním aj si. Je to takto jednoduché. Každý jeden z vás, ktorý toto číta má možnosť byť žralokom.

Ty nechceš niečo dokázať? Ukázať tým, ktorí o tebe pochybovali, že nie si tá najmenšia ryba?

Sprav s tvojou kariérou, prácou, osobným životom to, aby si si mohol v starobe s vyloženými nohami povedať: "Tak to teda stálo za to!" Toto chce dosiahnuť ona. Aby si raz mohla povedať túto vetu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Strieľam myšlienky, ktoré mi behajú hlavou a vôbec ich nie je málo. Ďakujem za záujem. ♥

Chceš vedieť, keď zvarovaluc pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.