TOP 10 obedových menu do 5 € v Košiciach (1. časť)

Prinášame vám výber 10 miest, kde sa v Košiciach počas obeda najete rýchlo, chutne a hlavne lacno.

Poznáte to - niekedy sa jednoducho potrebujete dobre a rýchlo naobedovať a nenechať v danom podniku cez 10€. Práve preto vám prinášame tento článok, v ktorom nájdete 10 miest na skvelý obed a zároveň neminiete viac ako 5€.

Radi by sme vyhoveli každému, kto sa rozhodol zapojiť do nášho hlasovania a tak sme sa rozhodli rozdeliť tento článok na dve časti.

Aby sme boli čo najobjektívnejší a priniesli vám čo najviac informácii o obedovom menu vo vybranej prevádzke, článok bude zahrňovať nasledujúce body:

Adresa podniku

Cena obedového menu

Čo všetko obedové menu zahrňuje (polievku, druhé jedlo, šalát a pod.)

Spôsob servírovania jedla (samoobslužná jedáleň / reštaurácia)

Čakacia doba* (čakacia doba je uvedená na základe našej skúsenosti/návštevy, čakacia doba sa môže samozrejme líšiť)

Cieľom tohto blogu nie je prevádzky porovnávať, skôr vám poskytnúť rýchly a jednoduchý prehľad o tom, kam sa vybrať počas obedňajšej prestávky.

Poďme teda na to!

1. ASTON CANTEEN

Adresa podniku: Werferová 1 (prízemie budovy Aston building)

Cena obedového menu na fotografii: 4,90€

Obedové menu: Paradajková polievka, Zapekaný kurací steak so syrom, šunkou a paradajkou, americké zemiaky, miešaný zeleninový šalát

Spôsob servírovania jedla: Samoobslužná jedáleň

Čakacia doba*: 0 min (samoobslužná)

Pravdepodobne poteším zamestnancov T-systems na Moldavskej ulici a spoločnosti, ktoré sa nachádzajú v business centre BCT. Pôvodne som sem ani neplánoval Aston Canteen zahrnúť, no po zmene cenovej politiky som sa to rozhodol zmeniť. Porcia bola statočná, jedlo bolo chutné a čakacia doba je fakt minimálna nakoľko je to samoobslužná jedáleň :)

2. DOBRÉ ČASY

Adresa podniku: Čajkovského 4

Cena obedového menu na fotografii: 4,90€

Obedové menu: Hrášková polievka s liatym cestom, BeefBurger + hranolky

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 45 min+

Čakacia doba v prípade je v prípade Dobrých Časov kameň úrazu, nakoľko je toto miesto veľmi obľúbené (nielen) počas obeda. Tentokrát som na to doplatil aj ja - polievku mi doniesli do 10 minút od objednania, no na burger som čakal cez 40 minút. Samotný burger bol ale skvelý, ako už je v Dobrých Časoch zvykom a polievka bola tiež chutná. Obed som si vychutnal na letnej teraske, takže čakacia doba aj napriek tomu ubehla pomerne rýchlo. Ako bonus som k lahodnému obedu dostal aj papuču na auto, takže si pred DČ dávajte veľký pozor na parkovanie :)

3. NAŠA JEDÁLEŇ

Adresa podniku: Južná trieda 82

Cena obedového menu na fotografii: 3,40€

Obedové menu: Zeleninový vývar s rezancami, Cordon Bleu, varené zemiaky v šupke a zeleninový šalát (+ extra kečup a syr)

Spôsob servírovania jedla: Samoobslužná jedáleň

Čakacia doba*: 0 min (samoobslužná)

3,40€ za polievku, druhé jedlo a šalát s tým, že si jednotlivé jedlá vyberáte sami (v mojom prípade najväčší kus Cordon Bleu aký bol k dispozícii a približne 400g zemiakov :D) ?! Áno, je to skutočne tak.

Naša jedáleň ponúka pomerne veľké množstvo jedál, ktoré si môžete nabrať sami alebo vám ich naberie milý personál (v prípade niektorých položiek v menu ako napríklad bryndzové halušky a pod.). Cordon Bleu som si mohol nabrať sám, takže som samozrejme zvolil ten najväčší z nich :D Zemiakov si taktiež môžete nabrať koľko len chcete (cena jedla sa neodvíja od váhy) a rovnako to platí aj pri polievke a šaláte. Omáčky (kečup, tatarská omáčka, horčica) a strúhaný syr (ktorým som si dochutil cordon bleu) sú taktiež súčasťou menu.

4. PROTEÍNOVÉ BISTRO MR-WILL

Adresa podniku: Južná trieda 48

Cena obedového menu na fotografii: 4,50€

Obedové menu: Karfiolová polievka s hráškom, Mrkvové halušky s kuracím mäsom a cottage cheese

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 10-15 min

Pre milovníkov zdravého životného štýlu alebo pre ľudí, ktorý majú jednoducho chuť na ľahký obed bez výčitiek, je tu bistro Mr. Will. Jedlo bolo chuťovo výborné a aj napriek tomu, že karfiol veľmi nemusím mi táto polievka veľmi chutila. Okrem obedového menu tu podávajú aj klasické jedlá, proteínové torty / dezerty / tyčinky, zdravé smoothies a omnoho viac. Takže ak nemáte chuť na "ťažký" obed, poprípade chcete vyskúšať niečo nové a zdravé, toto miesto odporúčam všetkými desiatimi :)

5. HAFNERGASSE

Adresa podniku: Hrnčiarska 25

Cena obedového menu na fotografii: 3,95€

Obedové menu: Zeleninová polievka s krupicovými haluškami, Bravčové stehno dusené na hrášku s ryžou a miešaným kapustovým šalátom

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 5-10 min

Bývalý Europub vystriedala reštaurácia Hafnergasse, ktorá rovnako ako skvelé pivká ponúka aj možnosť obedového menu počas týždňa. Obed bol chuťovo fakt dobrý a za cenu 3,95€ určite nesklamal :) Fajnový obed sme si vychutnali na letnej teraske a aj napriek tomu, že bol piatok, boli priestory Hafnergasse pomerne prázdne a obed nám doniesli do 10 minút vrátane polievky.

Prvá časť článku o obedových menučkach do 5€ v Košiciach je za nami :) Druhá časť na seba nenechá dlho čakať a vy ju môžete očakávať už onedlho na našich sociálnych sieťach a portáli REFRESHER:)

Budeme veľmi radi, ak tento článok podporíte zdieľaním alebo like-om na našom Facebooku a Instagrame. Ak máte dobrý tip na obedové menu do 5€ dajte nám o ňom vedieť do komentára :) Tešíme sa na vaše komentáre a prajeme dobrú chuť! :)

**vybrané fotografie interiéru a exteriéru sú voľne dostupné na Facebookových stránkach podnikov spomenutých v tomto článku

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Jednoduchý blog o gastro možnostiach v Košiciach.

Chceš vedieť, keď Ako chutia Košice pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.