4.7.2018 03:40

Pár domácich receptov pre vašu tvár,vlasy,pokožku,vrásky, exémy a psoriázu ktoré používam aj ja:)

krásna a zdravá bez použitia chémie

1. Citrón:

a) Naneste šťavu na umytú pleť hneď po okupaní či sprchovaní, keď sú vaše póriky ešte otvorené. Nechajte pôsobiť pár minut a následne oplachnite. Pozor!!! Extremne to štípe tak Vám odporučim pripraviť si vejár alebo niekoho kto na Vás bude fúkať :D

b) Šťavu z citróna môžete použiť aj ako masku na vlasy či už pri samotnom sprchovaní, kúpaní (odporúčam použiť medzi šampónom a kondicionérom) ale kludne to tam môžete mať aj pol dňa..

Rovnako môžete použiť aj jogurt alebo kefír.

2. Sóda bikarbóna nie len pomocník v domacnosti ale aj skvelý pomocník pre suché lakte, exémy, psoriázu ale aj na vyčistenie pleti..

Použitie jednoduché.. sódu bikarbónu zmiešajte s troškou vody, vytvorte hustú kašičku a jemne vmasírujte a nechajte pôsobiť pár minút (lakte, tvár, peeling) na psoriázu sa odporúča nechať sódu až do samotného vyschnutia a následovneho opadávania sody (vlastné skusenosti)

3. Morská soľ je výborný pomocník pri psoriáze. Používam to takto: zmiešam veľa soli s vodou a následne potieram postihnuté miesta, niekoľko krát denne kým to nevyschne.

4. Ricínový olej je známy že urýchluje rast vlasov, mihalníc a obočia. Áno je to pravda ALE POZOR ricínový olej je skutočne obrovský pomocník pri exémoch, alergických reakciách a pod.. Večer si natriem jemnú vrstvu  na postihnuté miesto a ráno vidím neprekonateľný výsledok...od vtedy nepoužívam žiadne krémy proti exémom!

5. Avokádo pre pružnú pevnú pleť a silné vlasy.

Ja osobne po skonzumovaní avokáda otočím šupku a aplikujem na čistú pleť. Nechám pôsobiť a následne umyjem..Výsledok neopísateľný.. pleť je pružnejšia, pevnejšia no proste malý-veľký zázrak :)

6.Avokadový,konopný,kokosový,ricínový,olivový olej...alebo si namiešajte rôzne olejovè mixíky... nebojte sa, skúšajte Aplikujem na vlasy namiesto masky medzi šampónom a kondicionérom ale ak mám čas nechám si to tam aj celý deň. Alebo pri suchých vlasoch si dám malú vrstvu na dlane a vmasírujem na suché vlasy prstami.

V letných mesiacoch neodporúčam používať oleje pre mastnú a zmiešanú pleť pretože Vás to bude mastiť ešte viac a upchá Vám to póriky a tým vzniknú potničky a vyrázky. Ale v chladnejšom počasí o používam pred makeupom.

Kokosový olej je skvelý po holení.Upokojuje podráždené miesta.

7. Opuncia jedlý kaktus. Prírodný botox,  Zeleno-ovocie .Menej známy kaktus na Slovensku ktorý sa konzumuje (plody sú sladké a listy pripomínaju uhorku) ale používa sa aj ako maska na tvár. Použitie jednoduché rozrežeme listy a aplikujeme na vyčistenú pleť..necháme pôsobiť. Pozor toto je to najlepšie čo som kedy mala!!!

8.Žihlavový čaj alebo odvar je super pri vypadávaní vlasov.

9. Káva najlepší peeling aký tu kedy bol ale  to najlepšie pod paže proti smradu a poteniu :D Naozaj eliminuje zápach,  v tomto teple to naozaj ocenia všetci :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Nezavisla...

Chceš vedieť, keď Eli pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.