10.7.2018 00:38

Chateau le Verdoyer - 4x 2 mesačné putovanie departmánom Dordogne vo Francúzsku

18+
CITLIVÝ OBSAH
Článok môže obsahovať:
produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
sex, nahotu a iný nsfw obsah
násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
MÁM NAD 18 A CHCEM ZOBRAZIŤ OBSAH
Pre milovníkov cestovania a zvlášť pre cestovateľov ktorí obľubujú Francúzsko a jej prírodu je týchto pár riadkov ako stvorených.

Tento text sa nebude týkať Francúzskych miest ako Paríž alebo miest v alpách alebo dovolenkových miest na francúzskej riviére.

V tomto blogu priblížime slovenským cestovateľom, ktorí spoznávajú krasy, sveta práve jeden z francúzskych departmánov Dordogne. Dordogne sa nachádza v regióne Nové Akvitánsko (Nouvelle Aquitaine) a práve tento región sa stal domovom pre naše 4 po sebe idúce letá. Tento región nieje príliš známi u nás na Slovensku, ale rozhodne je tam čo navštíviť. Povedali by sme, že ide o pravý francúzsky kraj aký sme si vždy predstavovali z filmov alebo rozprávok. V tomto departmente sa nachádza nespočetné množstvo jazier a menších jazierok, ktoré dávajú život tomuto departmentu Dordogne a práve jeden zo 4 častí departmánu sa volá Périgord vert (vert – zelený).

A práve v tomto regióne sa začínajú naše potulky a konkrétne v kempovej dedinke Chateau le Verdoyer, pri najväčšom meste (Périgord vert ) Nontron.

Táto krajina je obdarená nádhernou prírodou a vyžarujúcim pokojom. Práve preto sem do Chateau le Verdoyer chodia turisti za odpočinkom a rodinnou dovolenkou z Veľkej Británie, Holandska, Belgicka a taktiež i Francúzska z veľkých miest. Pri prechádzke touto rozľahlou vždy zelenou krajinou si človek pomyslí, že je v zelenom raji na Zemi alebo niekde pod Alpami. Na pasienkoch a lúkách môžeme pozorovať pasúci sa dobytok a kone. A krajina vždy srší zeleným životom rastlín i v najväčších horúčavách. Ak sa rozhodnete navštíviť tento krásny kút Francúzska s ubytovaním nebudete mať problémy, lebo sa tu vyskytuje veľa kempingov a my konkrétne sme trávili letá už v spomínanom Chateau le Verdoyer ( https://www.verdoyer.fr/ )

kde sa môžete ubytovať a rezervovať si miesto v karavane, v stane, alebo prísť s vlastným karavanom a len si rezervovať miesto v kempe. Ak budete mať to šťastie a budú voľné miesta v zámku, tak môžete byť ubytovaný priamo v Chateau, tak máte možnosť denných raňajok v Chateau. Tam sa budete cítiť ako zámocký pán/ paní. V kempingu Chateau le Verdoyer si prídu na svoje taktiež ľudia obľubujúci spoločenské akcie konkrétne koncerty, ktoré sa konajú každý pondelok a stredu. Koncertujú tam napríklad známa francúzska speváčka z francúzskej súťaže The Voice (Hlas), aj tieto spoločenské udalosti sú na veľkej úrovni.

V kampingu môžte stráviť dovolenku taktiež rekreačným športom. Priamo v kempe je tenisový kurt, niekoľko stolov na stolný tenis, kúpalisko a taktiež krytý bazén. Ak by ste mali chuť počas Tour de France si zajazdiť na bicykli môžte si bicykel prenajať na recepcií.

Pri kempovej dedinke Chateau le Verdoyer sú najbližšie dve dedinky na západe je to dedinka Champs-Romain a na východe Saint-Saud-Lacoussiere.

Ale my ako i väčšina turistov sme chodili nakupovať do mesta Nontron, kde nájdete všetko potrebné. Tak tiež v okolitých mestách ako Brantôme, Piégut-Pluviers sa konajú stredy a štvrtky tradičné francúzske trhy na ktorých nájdete od voňavých levanduľových mydiel, cez rôzne suveníry až po med všetko na čo si zmyslíte.

Určite tento celý department stojí za návštevu pre milovníka prírody a francúzska. Rozhodne tu je tu čo vidieť a zažiť, vidieť to môžete kus histórie celého ľudstva ide o jaskynný komplex (Lascaux), taktiež tu nájdete veľa pamiatok z dôb francúzskych kráľov. Ochutnávku slávnych francúzskych vín z Bordeaux. Ak by ste chceli skĺbiť francúzsku prírodu, športovú aktivitu a tiež ochutnávku vín tak môžete si odbehnúť na Marathon du Medoc, ktorý sa koná v septembri v meste Pauillac kde usporiadatelia skĺbili francúzsku gastronómiu zo športom, kde počas maratónu sa môžete občerstviť s 23 najlepšími odrodami vín z Bordeaux a tiež ponúkajú občerstvenie vo forme francúzskych kulinárskych lahôdok ako francúzske syry, foie gras alebo ustrice. Taktiež je tu veľa športových atrakcií ako napríklad rafting a kanoe v mestečku Brantôme a veľa ďalších miesto ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť.

Váš @iamm4rtinmk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
24yo Travel⚫Photography⚫ OneAroundTheWorld @gamy.lavandeland

Chceš vedieť, keď martinmk pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
25.8.2018 23:35
Saint-Tropez Jadranu