TOP 10 obedových menu do 5 € v Košiciach (2. časť)

Prinášame vám výber 10 miest, kde sa v Košiciach počas obeda najete rýchlo, chutne a hlavne lacno.

A máme tu druhú polovicu článku, v ktorom poskytneme rýchly a jednoduchý prehľad o tom, kam sa vybrať počas obedňajšej prestávky.

Aby sme boli čo najobjektívnejší a priniesli vám čo najviac informácii o obedovom menu vo vybranej prevádzke, článok bude zahrňovať nasledujúce body:

Adresa podniku

Cena obedového menu

Čo všetko obedové menu zahrňuje (polievku, druhé jedlo, šalát a pod.)

Spôsob servírovania jedla (samoobslužná jedáleň / reštaurácia)

Čakacia doba* (čakacia doba je uvedená na základe našej skúsenosti/návštevy, čakacia doba sa môže samozrejme líšiť)

Cieľom tohto blogu nie je prevádzky porovnávať, skôr vám poskytnúť rýchly a jednoduchý prehľad o tom, kam sa vybrať počas obedňajšej prestávky.

Poďme na to!

6. ZAZZA - PIZZA BISTRO KOŠICE

Adresa podniku: Mlynská 27

Cena obedového menu na fotografii: 4,90€

Obedové menu: Pomodoro polievka, Salámová pizza

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 15 min

Keď spojíte jednu z najlepších pomodoro polievok v Košiciach, jednoduchosť v podobe salámovej pizze a skvelé posedenie na letnej teraske pri peknom počasí, váš deň je ihneď krajší :) Po obede v tejto reštaurácii som skonštatoval, že som sem mal zájsť oveľa skôr. Ak by ste sa rozhodli zájsť na obed do ZaZzy, odporúčam vám si jedlo predobjednať na ich webovej stránke s možnosťou osobného vyzdvihnutia. V čase obeda je to tu zvyčajne plné a čakacia doba je miestami veľmi dlhá - predobjednaním si tak ušetríte kopu času :)

7. SPOLOČENSKÝ PAVILÓN

Adresa podniku: Trieda SNP 61

Cena obedového menu na fotografii: 3,90€

Obedové menu: Kukuricový krém so slaninkovými chipsami, Bravčové výpečky, opekané zemiaky, diabolský dresing

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 10 - 15 min

Spoločenský pavilón je taktiež jedna z možností, kde sa za rozumnú sumu najete veľmi slušne a chutne. Ľutujem však, že som nestihol zdokumentovať ich kukuricový krém - bol perfektný ! Varia tu skutočne dobre a v obedovej ponuke nájdete aj fitness menu - pre ľudí, ktorý majú chuť na nízkokalorický/zdravý obed.

8. NAŠA KOZLOVNA

Adresa podniku: Hlavná 5

Cena obedového menu na fotografii: 3,90€

Obedové menu: Šampiňónová polievka s viedenskou cibuľou, Kuracie rezne s jemne pikantnou fazuľou v tortile, dusená ryža a jogurtový dressing

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 15 - 20 min

Moja premiéra v tomto novootvorenom podniku dopadla viac než dobre. Obsluha bola promptná, usmievavá a k obedovému menu mi dokonca priniesli aj 1L džbán vody s citrónom a mätou zdarma :) samotný obed chutil skvelo od polievky až po hlavný chod, po ktorom som mal problém vstať zo stoličky :) Porcia bola obrovská !

9. REŠTAURÁCIA ŠPORT

Adresa podniku: Komenského 34

Cena obedového menu na fotografii: 3,20€

Obedové menu: Hovädzí vývar s krupicovými haluškami, Makaróny s kuracím mäskom

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 10 - 15 min

Reštaurácia, ktorú pozná drvivá väčšina Košičanov. Aby som to však skrátil - varia tu dobre, chutne, rýchlo a lacno. Šport je jedna z reštaurácií, ktoré som bez váhania musel zakomponovať do tohto článku. Bez "športu" v Košiciach by to jednoducho nebolo ono :) Ľutujem, že som si vybral práve makaróny s kuracím mäsom, kedže na fotografii vyzerajú nie príliš lákavo, no chutili fakt obstojne.

10. LAMPÁREŇ

Adresa podniku: Hlavná 115

Cena obedového menu na fotografii: 4,35€

Obedové menu: Pórková krémová polievka s paštrnákom, Plnené opité morčacie závitky v slaninovom župane so slivkovým dipom

Spôsob servírovania jedla: Reštaurácia

Čakacia doba*: 10 - 15 min

Lampáreň sa taktiež zaraďuje medzi podniky, ktoré pozná veľké množstvo Košičanov. V mojom prípade však šlo o prvú návštevu tohto podniku a ako to teda dopadlo ? Výborne! Polievka bola veľmi (veľmi) chutná a morčacie závitky v kombinácii so slivkovým dipom chutili skvele. Obedové menu, ktoré ponúka Lampáreň je chutné, dávka statočná a cena viac než prijateľná :)

Druhá časť článku o obedových menučkach do 5€ je za nami :) Ďakujem všetkým, ktorý si prečítali prvú časť tohto zaujímavého článku a pevne verím, že aj tá druhá časť vás bude baviť rovnako.

Budeme veľmi radi, ak tento článok podporíte zdieľaním alebo like-om na našom Facebooku a Instagrame. Ak máte dobrý tip na obedové menu do 5€ dajte nám o ňom vedieť do komentára :) Tešíme sa na vaše komentáre a prajeme dobrú chuť! :)

**vybrané fotografie interiéru a exteriéru sú voľne dostupné na Facebookových stránkach podnikov spomenutých v tomto článku

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Jednoduchý blog o gastro možnostiach v Košiciach.

Chceš vedieť, keď Ako chutia Košice pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.