12.7.2018 20:54

KOPANICE: región, ktorý si zamiluješ I.

Prvý víkend prázdnin bol tu a nám sa nechcelo sedieť na zadku doma a pozerať sa na to krásne počasie z okna.

Okolie poznáme. Žijeme tu predsa odjakživa, no v hlave sa nám zrodil nápad pozrieť si tunajšiu prírodu trochu inak. Dohodli sme sa spoločne, že vylezieme na Bradlo a porobíme pár záberov a potom uvidíme čo ďalej. Cesta na tento "Štefánikov" kopec netrvala dlho (cca 30 min) a to sme šli skratkami cez les skutočne len chvíľu. Vždy nás vie naša okolitá príroda nadchnúť a očariť svojou čarovnosťou a tajomnosťou. Keď sme sa konečne dostali k travertínovej mohyle gen. M. R. Štefánika na vrchu Bradlo, naskytol sa nám okúzľujúci pohľad na to blízke ďaleko. Z mohyly je totiž vidieť až na nitriansky Zobor! Čo viac, môžete vidieť Čachtický, Tematínsky hrad ale i Branč a Korlátko. Ten kto tu ešte nebol, odporúčame vrelo.

Naša cesta pokračovala cestou poza mohylu smerom na susednú rodnú obec už spomínaného generála - Košariská. Len kúsok, skutočne pár metrov od tohto majestátneho pomníka sa nachádza úžasná vyhliadka Hrombaba. Na tomto mieste je železný slovanský kríž a schránka so zošitmi, kde sa návštevníci zapisujú. Ani mnohí domáci o tomto mieste nevedia a môžme zaručiť, že budete nadšení z okúzľujúceho výhľadu a najmä pokoja, ktorý tam vládne.

Odtiaľ sme sa napojili na lesnú turistickú cestičku, ktorá nás priviedla až na asfaltovú cestu popri kukuričnom poli. Všade bolo úžasné ticho. Vychutnávali sme si každý krok naplno.

Na Košariskách sme si spravili krátku pauzu, načerpali sily na cestu domov a vydali sa po cyklocestičke až k priehrade Brezová pod Bradlom. Tá je však od mesta ešte kus vzdialená, nachádza sa totiž v tzv. mestskej časti Baranec. Je vypustená a zarastená ale svoje čaro nestratila, vďaka prenádhernej zeleni kopcov, ktoré ju obklopujú. Šmykli sme to krížom cez pole a boli sme už v meste.

Tento päť hodinový trip hodnotíme spoločne na výbornú a sme rady, že sme sa na niečo také podujali a obetovali tomu v podstate celé poobedie. Takto sme ešte miesto, kde žijeme, nevideli. Nestálo nás to ani cent a odnášame si len krásne zážitky!

PS: Ak máš otázky ohľadom tripu či akékoľvek iné na nás, neváhaj nás kontaktovať! Zároveň čekuj rozbiehajúci sa instagram: Kopanice-najkrajší región

Brulay - nadšené z cestovania po svojom okolí

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Sme baby, ktoré milujú svoj región. V našom blogu sa dočítaš všetko o našich cestách-necestách po okolí, výnimočne aj ďalej a povieme ti zaujímavosti, ktoré by si sa nemal kde inde dozvedieť.

Chceš vedieť, keď brulay pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.