Robte drepy správne a vytvarujte si krásny zadok

Každá žena túži po dokonalom pozadí. To nevznikne len samo od seba. Pekný zadok dosiahnete najmä cvičením. Drepy sú jedným z najúčinnejších cvičení ak je vašim cieľom schudnutie či vybudovanie svalov.

Aj keď sú považované za cvičenie najmä na nohy, zapájané sú aj svaly zadku a spodného chrbta. Pri drepovaní je zapojené takmer celé telo. Viete, však ako správne drepovať?

Robte drepy správne!

Základom pri drepovaní je vybudovať si správnu techniku a potom môžete drepovať kdekoľvek a kedykoľvek. Drepy ako také vyzerajú jednoducho. Začiatočníci však robia mnoho chýb, kým sa naučia správnu techniku. Nesprávnym vykonávaním cviku si môžete spôsobiť bolesti chrbta a ďalšie zranenia.

Aká je správna technika?

Postavte sa vzpriamene s nohami v šírke bokov. Ruky môžte dať vbok, vystrieť pred seba alebo spojiť dlaňami do výšky vášho hrudníka.

Spevnite celé telo a pomaly začnite klesať do drepu.

Počas klesania sa snažte byť prirodzenom predklone, chrbát nechajte rovný, chodidlá ostávajú na zemi. Klesnúť by ste mali minimálne tak, aby stehná boli rovnobežne s podlahou. Čím nižšie to zvládnete, tým viac spevňujete zadok.

Drepy sa snažte robiť v prirodzenom rytme, to znamená zotrvať v pozícii 3-4 sekundy a vracať sa rovnako.

Dýchanie je dôležité, nádych pri poklese a výdych pri návrate do vzpriamenej pozície.

Pomaly sa vráťte do vzpriamenej polohy a opakujte cviky.

Posilnite zadok aj prostredníctvom kardia

Ak chodievate cvičiť pravidelne, vyskúšajte tri dni do týždňa kardio aktivity po dobu 20-40 minút. Pri tvarovaní nájdete intervaly, ktoré sú najlepším priateľom žien pri zbavovaní sa tuku. Na bežiacom páse si vyskúšajte na chvíľu nahodiť sklon. Chôdza na bežiacom páse v miernom tempe vo vysokom sklone vás bude poháňať k väčšiemu zapájaniu sedacích svalov v porovnaní s chôdzou na rovnom povrchu a teda budete spaľovať viac. Každá si však nakoniec nájde spôsob, ktorý bude práve jej vyhovať a vypracuje si tak zadok podľa predstáv.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Simonka Strečnianská pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.