Betakarotén: potrava, ktorú konzumujete má zásadný vplyv na to, ako rýchlo sa dokážete opáliť. Vynikajúcou voľbou je, ak do vašej stravy zakomponujete potraviny ako marhule, jahody, batáty, špenát, vajcia či mrkvu. Tieto potraviny obsahujú žltočervené farbivo – antioxidant betakarotén. Dobrou voľbou môžu byť aj niektoré výživové doplnky. Vynikajúcim je napríklad karotnoid astaxantín.
Správne načasovanie krémovania: Na opaľovací krém by ste nemali nikdy zabudnúť. Je dôležité, kedy ho aplikuje na vaše telo. Ideálna doba je 15-20 minút pred tým, ako sa vystavíte na slnko. Práve po takomto čase začne byť sila krému aktívna a opaľovanie bude bezpečnejšie a zároveň účinnejšie.
Peeling: pár hodín pred opaľovaním si doprajte sprchu a použite peeling. Ten vám odstráni odumretú pokožku a slnečné lúče budú prenikať ľahšie cez pokožku.
Hýbte sa: radi sa opaľujete len tak nehybne na deke? Ak si chcete rýchlo vyčarovať hnedú pokožku, mali by ste byť aktívnejší. Pohyb zvyšuje príjem kyslíka do tela, zrýchľuje látkovú výmenu a čo je dôležité, zvyšuje produkciu melanínu. Melanín je pigment, ktorý je zodpovedný za výsledné opálenie.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Simonka Strečnianská pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.