21.8.2018 09:56

Ranné nestíhačky a raňajková dilema

Aj keď majú Nuttery všeobecné využitie, príprava raňajkovej kaše patrí medzi naše najobľúbenejšie.

Ahojte všetci!

Po čase sme tu opäť s novým príspevkom, ktorý bude tento krát zameraný na viacerými milovanú časť dňa, ktorou sú raňajky. Určite poznáte ten pocit, keď sa ráno zobudíte už s miernym pocitom hladu, no máte pred sebou kopu ranných povinností a rozmýšľate, či si tie raňajky dať alebo nie.

Mnohí z vás nám posielate tipy na využitie Nuttery v receptoch ako napríklad v podobe úžasných vežičiek z lievancov, neskutočne dobre nastajlovaných koláčikov, či farebných smoothies, na ktoré sa nám vždy zbiehajú slinky. Avšak aj keď veľmi chceme, ranné nestíhačky popri rozvoze, skoré vstávanie a žiadny čas nazvyš spôsobujú to, že takmer vždy skončíme bez raňajok.

Našťastie je tu však naša ľadová káva, ktorá nás vždy zachráni. Prečo? Pretože vďaka vysokému podielu mandlí, nás jednak zasýti a vďaka obsahu 7 gramov 100% arabiky nás aj nakopne! :D Niekedy sa nám podarí uchmatnúť aj nejaký ten banán s orieškovým maslom a ultra rýchle a energetické raňajky sú na svete.

Chvalabohu, sú tu aj pokojné dni počas, ktorých si naše mlieka konečne vychutnáme aj ako ingredienciu. Počas zimného obdobia sme si obľúbili prípravu ovsenej kaše, no pokiaľ máme chuť z každého rožku trošku, pripravíme si domáce musli. Tie si zalajeme zohriatym škoricovím rajom, ktorý proste vaše musli pozdvyhne na úplne iný level.

A potom tu máme samozrejme dni výroby. Nie je to také lážo plážo, pretože aj keď vstávame neskôr, počas výroby naozaj ten čas na zvyš nie je. Preto to vždy vyjde tak, že si vždy raňajky prinesieme na prevádzku. Napríklad, minule nás prekvapila takáto donáška vegánskych donutov priamo z Prahy. Táto menšia dávka cukru nás nakopla tak, že sme celý deň vyrábali raketovým tempom :D

Postupom času sme však zistili, že všetko záleži o správnom nastavení času. Zo začiatku to bolo veľmi ťažké, skombinovať osobný život a ten pracovný, no ak si človek nájde systém, všetko ide ľahšie, napríklad aj tá pravidelnosť s raňajkami.

Aj keď majú Nuttery všeobecné využitie, príprava raňajkovej kaše patrí medzi naše najobľúbenejšie. Jej základ si vždy pripravíme podľa nami vytvoreného receptu, ktorý je úplne jednoduchý na prípravu a zaberie vám dokopy 10 minút. Kaša je mierne sladká, krémová a hlavne plná vlákniny a energie. Topping na kašu si obmieňame podľa toho, na čo máme v ten deň chuť.

Na 1 porciu kaše potrebujeme:

30g ovsených vločiek

1/2 zrelého banánu

100ml vody

100ml mandľového mlieka (môžeme meniť podľa chuti, napr. za lieskové nebo)

Postup:

Do menšieho hrnčeka si dáme ovsené vločky spolu s popučeným banánom, zalejeme vodou a privedieme k varu. Po zovretí vody pridáme mandľový raj, vďaka ktorému kaša nadobudne krémovú konzistenciu, znížime stupeň a povaríme 5 minút. Nakoniec si kašu dáme do obľúbenej misky a navrstvíme čerstvým ovocím, orieškovým maslom (poprípade orieškami), semiačkami alebo sušeným ovocím a chutné raňajky plné vlákniny sú na svete.

Veríme, že sa vám tento príspevok páčil a vidíme sa čoskoro! ☻

Miro a Sjuzy

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Sme začínajúca slovenská firmička, ktorá pre vás vyrába poctivo a ručne tie najlahodnejšie rastlinné nápoje.

Chceš vedieť, keď Nuttery pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.