10.8.2018 20:33

CZ: Valtice

Už si niekedy videl hrady a zámky u našich susedov? Sú prekrásne a je vidno, že sa o ne riadne starajú. To isté platí aj o "vesnici" Valtice neďaleko mesta Břeclav na juhu Čiech.

Do dediny vedie krásna nová cesta, po ktorej sa isto nestratíš. Všade sa na teba usmievajú milí ľudia, ktorí vysedávajú v kaviarniach na hlavnom krásnom námestí, ktoré dýcha históriou. Dá sa tam aj pohodlne za smiešnych pár korún zaparkovať na celý deň a zámok s obrovskou záhradou a umelou jaskyňou je naozaj už len pár krokov po pešej zóne.

zdroj: https://www.zamek-valtice.cz/cs

Videli sme veľký okruh prehliadky. Čo vám poviem, navonok to vyzerá, že zámok ako každý iný, už to ani nerozlišujeme, ale to čo nám povedala slečna, čo nás sprevádzala, ma dostalo. Červená armáda veľkú časť krásneho zámku doslova zlikvidovala a dokonca v jednom zrkadle, ktoré vidno v expozícii, je guľka. Nábytok, ktorý tu pôvodne bol, šiel pôvodne od potomka Hansa Adama II. do dražby. Česká vláda vynaložila 10 miliónov CZK, len aby tento nádherný a unikátny nábytok zachránila a mohol sa vrátiť na svoje pôvodné miesto.

Zámok má vyše ako 9 storočí a stojí skutočne za tvoju návštevu!

Prinášame Vám aj krátke info, ak vás zámok očaril a vy neviete kam na výlet.

VSTUPNÉ:

Dospelí 7€ (180 Kč)

Deti do 6 rokov ZADARMO

Mládež a študenti do 26 rokov 5€ (130 Kč)

Rodinné vstupné (max. 2 dospelí a 3 deti) 20€ (490 Kč)

viac info: https://www.zamek-valtice.cz/cs

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Sme baby, ktoré milujú svoj región. V našom blogu sa dočítaš všetko o našich cestách-necestách po okolí, výnimočne aj ďalej a povieme ti zaujímavosti, ktoré by si sa nemal kde inde dozvedieť.

Chceš vedieť, keď brulay pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.