Na skútri po svete - Grécky Berlín aneb. Zo skútra mám už zodratú riť.

Alexandroupolis-Thessaloniki

Ráno sa prebúdzam veľmi skoro (na moje pomery je 9:00 naozaj veľmi skoro). Idem na hotelovú recepciu a s takým polozáujmom sa spýtať ako ďaleko je to do Thessaloník. Recepčný odpovedá že okolo troch hodín. Odpovedám mu však, že idem na mopede a diaľnice musím pokiaľ sa dá, vynechať. Vyjde pred hotel, pozrie sa na môjho tátoša a hovorí : "Chlapče, zmýlil som sa. S týmto triskáčom si tam za hodinu."

Vyrazím teda na cestu. Prechádzam malé grécke dediny, väčšie mestečká a nekonečné skalnaté pustatiny. Nikdy počas mojej cesty nemám ani šajn na čo narazím. Všetko je akési intuitívne. Prechádzam cez národný park kde je obrovské jazero s ostrovmi na ktorých sú postavené baziliky. Sú spojené mostami. Nádherná náhoda. Parkovali tam autobusy turistických zájazdov a ja som tam len tak náhodou išiel okolo. Než prídem do Thesaloník, stihnem si vypočuť výverovku Jamesa Blunta, album Femina od Simy (áno vážne) a nejaký ten Rolling Stones. Pred Thesalonikami sa cesta dvíhala do kopca. Môj skútrik sa rozhodol postupne ako kopec išiel spomaľovať, až urobil "bum" a motor bol mŕtvy.

"Prosím, mohol by si začať robiť aj niečo iné ako sa furt kaziť keď niekam prídem?" Pýtam sa skútra.

Skúter neodpovedá, len mu už nejde anilen naštartovať motor. Keby vedel hovoriť, určite by sa mi smial.

Na oddtiahnutie nemám love, a tak začnem googliť. Zadávam do vyhľadávania "prečo mi čudne smrdí motor."

Okamžite mi to našlo výsledok. Vraj bol prehriatý. Nechápem prečo. Veď som na ňom išiel iba 10 hodín v 36° teplote. Otvorím teda dekel a čakám 10 minút. Naštartujem a.... zázrak :) Funguje. V meste prichádzam do krásneho útulného hostelu a idem si prezrieť mesto. Pripomína to tu taký grécky Berlín. Všade nočné kluby, plno mladých ľudí, tráva po celom meste (keby niekto nevedel, myslím tým to, že tu majú pekné trávniky samozrejme) a nádherné splete uličiek. Zaspávam spokojný a unavený.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Juraj Ištvánffy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.