Na skútri po svete - Najkrajšia náhoda ever

Thesaloniki-Pella

Náhody naozaj neexistujú. Mechanik v Paphose ma naučil urobiť si základné opravy na skútri, a preto som ho zatiaľ nemusel niesť do servisu. Avšak ja mudrc všetkých mudrcov som ani raz neskontroloval či mám motorový olej. To sa mi vypomstilo pri dedinke Pella vo vnútrozemí Grécka. Odmietol som to už riešiť. Nestopoval som autá, nevolal som odťahovku, len som si zapálil na krajnici a čakal či náhodou neudrie do mňa blesk alebo tak. Prešla okolo veľká červená dodávka a doslova zaflekovala a zabrzdila.

"Where are you going refile?"

"To Macedonia"

*Týpek vystupuje z auta a úsmevom odpovedá*

"Refile, it's gonna by me pleasure to help you but remember that Macedonia is here. You are just going to the country of tiny little motherfuckers that took our name."

Viezol som sa teda so skútrom v dodávke a išli sme do dediny. Mechanik vyrátal opravu na pouhých 300 eur a dva dni pobytu. Šofér ma teda zobral do jeho krčmy, dal mi pivo a povedal že ideme spoločne rozmýšľať, a to sa vraj robí najlepšie naj*baný. Prišiel jeho grécky kamarát. Zobral motorový olej, ručne potočil zadné koleso, párkrát napumpoval kickstarter a zasa to zázrakom fungovalo.

Šofér mi povedal, že môj osud, je dnes v tejto dedine ostať a že som jeho hosť. Sedeli sme v jeho krčme a vysvetloval mi všetko čo sa len dalo... Prečo sú oni Macedónsko, prečo ich zruinovala únia, pravý význam "Chalara" a "Siga Siga."

Po čase som sa dostal k zaujímavej informácií. V tejto dedine sa narodil a panoval Alexander Veľký. Kedysi, bola táto malá nenápadná diera najväčšie mesto na svete. Nebyť tejto náhody, prejdem tadeto bez toho, aby som videl múzeum Alexandra Veľkého.

Momentálne si ideme dať večeru a ráno vyrážam na túru do niečoho čo už nenazvem nikdy inak, ako Skopejská republika :)

Krásny večer.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Juraj Ištvánffy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.