Sin City - Las Vegas - Mesto Hriechu

Byť v USA a nenavštíviť Las Vegas? Hriech!

Las Vegas (Nevada), ktoré sa nachádza v púšti, je snom mnohých ľudí, no nie všetci majú možnosť okúsiť atmosféru tohto mesta. Teplé počasíčko, nočný život, hazard, dobré jedlo, nákupy, ale hlavne skvelá zábava! Je to mesto, ktoré by som určite rada navštívila niekedy znovu.

Už prvý dojem bol úžasný, nakoľko letisko sa nachádza v tesnej blízkosti centra mesta. Hneď po pristátí som vedela, že táto destinácia má čo ponúknuť a vyvolalo to vo mne pocit nedočkavosti. Keďže sme prileteli do LV večer, pohľad na svetielkujúce mesto sme mali ako na dlani.

- Jediné, čo v tejto destinácii je potrebné, sú peniaze a chuť sa baviť.

Senzácia v podobe The Strip.

Ešte v ten večer, ako sme prileteli, sme sa rýchlo ubytovali a vyrazili do ulíc. Nevadilo nám, že je už neskoro, veď Las Vegas predsa nikdy nespí :D.

- Ulica dlhá necelých 7km, plná luxusných a veľkých hotelov s kasínami a bazénmi, množstvo reštaurácií a obchodov, je nonstop vysvietená a ja som nevedela, kam sa skôr pozrieť.

Každý večer sa konali veľkolepé show alebo koncerty známych aj menej známych umelcov a interpretov. Po rušnej a preplnenej ulici chodili ľudia a lákali rôznymi spôsobmi okoloidúcich do podnikov, reštaurácií, klubov či na koncerty.

- Je to miesto, kde sa ľudia nikdy nenudia a kde utrácajú svoje peniaze s radosťou.

Zaujímavosťami, ktoré by ste nemali prehliadnuť sú napríklad hotel v tvare hradu, horská dráha tiahnuca sa zo strechy hotela New York, nádherná veľkolepá fontána pred hotelom Bellagio, alebo zmenšeniny viacerých pamiatok ako napr. Eifelova veža, Socha Slobody, Empire State Building či Pyramída (Hotel Luxor).

O zábavu bolo postarané.

Určite odporúčam vyskúšať aj hazard v niektorých z nablýskaných hotelov. My sme navštívili len dve kasína a v jednom z nich (hotel Bellagio) sme si niečo málo zahrali. Verte mi, že aj ten, kto nepodlieha hazardu sa zrazu ocitne v eufórii a precíti atmosféru tohto miesta, ako sa to stalo aj mne.

Som rada, že som si to vyskúšala a nejaké tie drobné vyhrala, konkrétne na rulete (ktoré som v zapätí prehrala, lebo som si myslela že: 'veď keď sa to podarilo raz, možno sa to podarí aj druhý, tretí krát .. :D). Najčastejšie boli na výber ruleta, blackjack, výherné automaty či poker.

Na hranie sa nikdy nemuselo čakať, vždy bolo niečo voľné a hostesky chodili okolo s drinkami, aby sa návštevníci pri hraní cítili čo najlepšie, mali čo piť a utratili čo najviac peňazí. V každom prípade si tam určite príde každý na svoje.

Welcome to Las Vegas

Mimo hlavnej a najrušnejšej ulice je Las Vegas úplne normálne americké mesto. Veľa výškových budov tam však nečakajte. Fast foody, reštaurácie, rôzne atrakcie, múzeá (napr. CSI Las Vegas, Titanic atď.), nákupné centrá a obchody a pohodový život.

Doprava funguje vlakmi, autobusmi, taxikmi atď. My sme si auto prenajali cez aplikáciu TURO, keďže sme si chceli pozrieť aj okolie a ísť na drobné nákupy. Samozrejme v Las Vegas funguje aj UBER, takže s dopravou naozaj nie je žiaden problém.

- Napriek tomu, že The Strip a samotné centrum mesta ponúka luxusné a niektoré dokonca cenovo dostupné hotely, s priateľmi sme si vybrali jednoduchší hotel asi 10 min. pešo od The Strip.

Hotel bol čistý, útulný a samozrejme s kasínom a bazénom. Na výber je tam naozaj neskutočne veľa možností ubytovania priamo v centre, čo je veľkou výhodou, v prípade že si neprenajmete auto.

Ak sa už ocitnete v Las Vegas, odporúčam zastaviť sa pri veľkom nápise 'Welcome to Las Vegas', neďaleko ktorého je aj známa kaplnka, v ktorej sa každý deň uzatvára niekoľko manželstiev, nevynechať Grand Canyon, ktorý je vzdialený približne 5 hodín autom alebo si užiť organizované pozorovanie voľnej prírody a zveri v okolí.

Verím, že týmto článkom som vám trošku priblížila atmosféru nezabudnuteľného mesta Las Vegas.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď martinakiszelyova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.