Pozdvihni svoj brand na ďaľšiu úroveň letteringom

Hlavné výhody rukou kresleného písma v skratke:

•Ručné nápisy sú jedinečné a líšia sa od ostatných dizajnov

•Výrazné ručné písmo zvyšuje hodnotu značky.

•Originálne písmo pomáha tvojej značke odlíšiť sa od konkurencie.

•Rukou kreslené slogany pôsobia príjemne už na prvý dojem.

•Krásne dekoratívne písmená zaujmú vizuálne lebo klienti si od dizajnu „nevedia odlepiť očiť“

•Písmo je šité na konkrétne potreby klienta.

Jedinečnosť hand letteringu / rukou kresleného písma/ spočíva v rokoch trénovania a trvá desaťročia kým dizajnér kompletne zvládne všetky štýly písma. Ale výsledný produkt je hodný investovania.

" Ako klient dostávaš presne to čo tvoj biznis potrebuje a to všetko s dotykom jedinečnosti. Toto ti kúpené fonty alebo v horšom prípade „free“ fonty z windowsu nikdy neposkytnú."

Veľa dizajnérov často tvorí slogany. Sú tvorené v úplne jedinečnom štýle, ktorý charakterizuje produkt a podnikovú filozofiu. Takto si klienti ľahšie zapamätajú slogan a rýchlejšie spoja s daným produktom/službou. Dizajn s rukou kresleným písmom šitým na mieru zaručí, že ľudia ľahšie odlíšia tvoju firmu od ostatných. A v neposlednom rade hand lettering garantuje skvelý prvý dojem. Ktorý ako vieme, môžeš urobiť len raz :) Ľudia vždy ocenia rukou robené veci, ktoré pochádzajú z určitého remesla.  Preto hand lettering poskytne silnú spojitosť s dôverou.

„Dobrý lettering je ako chladnička - keď funguje, každý je šťastný, ale keď nefunguje tak to smrdí."

Dizajnér tvorí písmo plne založené na charakteristikách a zvláštnostiach danej firmy. Profesionál berie do úvahy aj najmenšie detaily , venuje sa zvlášť každému písmenu, lebo diabol tkvie v detailoch.

V dnešných dňoch keď sa kazdý snaží o jedinečnosť, najvačsou výhodou rukou kresleného loga pre tvôj brand je, že sa nedá napodobniť. To znamená, že tvoja firma dostane logo, ktoré sa dá len ťažko plagiarizovať a tak si ľudia ľahšie spoja logo s tvojou zančkou.

Počas viacerých rokov tvorby rukou kresleného písma, som sa naučil od svojich klientov , že to čo oni milujú je fakt, že tieto logá-slogany majú dotyk ľudskosti. Krása hand letteringu spočíva v drobných nedokonalostiach, dizajnér sa nesnaží o dokonalosť , precíznu symetriu či hladké rohy. Drobné nedokonalosti rukou kresleného písma, pútajú pozornosť konzumenta iným spôsobom, pripomínajúcim, že za dielom ktoré vidia je práca ľudskej ruky.

www.gabrielmelaga.sk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
kreslím. hlavne slová. špecializujem sa na ✏ hand lettering (logo a iné veci)

Chceš vedieť, keď gabriel melaga pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.