Leadership 21. storočia

Líder. Leadership. Čo sa skrýva za týmito pojmami? Aký by mal byť líder 21.storočia?

Ukazuje sa, že dnešná doba potrebuje skôr lídrov ako manažérov. Aký je medzi nimi rozdiel? Líder skôr ľudí motivuje, vedie, mentoruje, dáva im spätnú väzbu, podporuje a hľadá ich talent, ktorý im pomáha rozvíjať... Hovorí viac my, ako ja, a zameriava sa viac na pozitíva, ako kritiku.

Čo sa deje s firmou, ak v nej prekvitá dobrý leadership?

- Keď v spoločnosti existuje dobrý leadership, prejaví sa to v celej organizácii. S dobrým leadershipom a lídrami podniková kultúra nie je vynútená, ale prirodzene sa rozvíja a prekvitá. Komunikácia je otvorená a prebieha na každodennej báze.

- Vtedy všetci zamestnanci chápu poslanie, víziu a ciele organizácie a každý je ochotný prispieť k tomu, ako ich zlepšiť.

- Aby ste sa stali špičkovou spoločnosťou, potrebujete k tomu skutočne skvelých lídrov. Avšak, existuje veľký rozdiel medzi šéfmi a lídrami…

Potenciál stať sa lídrom drieme v takmer každom z nás. Podstatné je ho objaviť a pomocou učenia sa a tréningu svojich zručností ho správne rozvíjať. Takúto možnosť budete mať i počas leTalku 27.9. v Impact Hub Bratislava pod vedením odborníčky na fenomén leadershipu - Ing. Jaroslavy Vaculčiakovej, PhD.

Pre viac detailov navštívte stránku spoločnosti topcoach.sk, ktorá leTalk organizuje.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Duševné zdravie a sebarozvoj je mojím životným štýlom. Verím, že zmena môže nastať najskôr v nás, a to najmä neustálym zlepšovaním sa a napredovaním – odomykaním ľudského potenciálu.

Chceš vedieť, keď Soňa Štefková pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.