Thajsko s neznámym chalanom zo zoznamky

Druhý krát sme sa stretli až na letisku v Prahe, dve hodiny pred odletom do Bangkoku.

Na konci článku ťa čakajú dve videá :)

Môj pôvodný plán bolo navštíviť Srí Lanku. Už počas plánovania mi kolega v práci spomenul Thajsko ako jednu z najkrajších krajín, ktorú kedy navštívil. Odvtedy mi táto krajina neustále vŕtala v hlave.

Snažila som sa ukecať dvoch známych, s ktorými som mala ísť na Srí Lanku, či by sme to nezmenili na Thajsko, neúspešne. Neviem čo v tom bolo ale nakoniec sa celý plán na Srí Lanku zrušil. Kamaráta nepustili z práce (zhodou náhod mu pri poslednej návšteve Česka zrušili let a tým pádom si musel predlžiť dovolenku, čo malo za následok zrušenie tripu).

Sklamaná zo zrušenia tohto tripu som začala vážnejšie uvažovať o Thajsku.

Ako obvykle nebol v mojom okolí nik, kto by mal peniaze a dostatok času. Presne ako v prípade, keď som chcela navštíviť Isle of Skye (prečítať si môžeš na eldaexplorer.com). Po pár dňoch sa mi však priplietla dalšia náhoda a dňa 12.11.2016 stránka Letenky za babku spustila nové fórum – Hľadám parťáka na cesty. Neváhala som a bez veľkých očakávaní (že sa skutočne niekto nájde), som 13.11.2016 uverejnila príspevok, kde som hľadala parťáka na cestu do Thajska – február/marec 2017.

Musím povedať, že odozva skutočne bola a ozvalo sa mi niekoľko ľudí. Niektorým nevyhovoval dátum alebo im časom niečo zmenilo plány a museli to zrušiť.

Jeden človek sa predsa len našiel. Akurát som sa v tom čase nachádzala doma a nastala posledná možnosť na stretko pred mojím odletom zo Slovenska. Na poslednú chvíľu sme sa predsa len stretli aj keď iba na jednu hodinu (aby sme vedeli či si budeme rozumieť, či nie sme dáki vagabundi a pod. Haha).

Druhý krát sme sa stretli až na letisku v Prahe, dve hodiny pred odletom do Bangkoku.

Letenky z Prahy do Bangkoku s prestupom v Dubai a cestu naspäť sme zohnali za 500eur/ to znamená že jednosmerná letenka bola za 250 eur (to bola najdrahšia položka celého tripu). Musím sa priznať, že dva týždne pred odletom mi vyskočila ponuka na letenky tam aj späť za 300eur, no bohužial nemám až tak flexibilnú prácu, aby som im oznámila, že odchádzam na mesiac a oznámim to dva týždne pred odletom. A však ak ty takú prácu máš, rozhodne sa ti oplatí počkať do posledného dňa a možno aj tebe vyskočí takáto skvelá ponuka a možeš ušetriť napríklad 200eur.

Dňa 24.2 sme odleteli z Prahy a prílet späť do Prahy bol 13.3.

Prvá zastávka: BANGKOK

Ubytovanie : ROYAL VIEW RESORT (24.2-27.2) Superior double room

Cena: 4900 THB – (129eur pre dve osoby) na osobu 64,5eur.

Prvá vec na ktorú nezabudneš po prílete do Bangkoku je ten moment, keď sa otvoria dvere z letiska a ty sa ocitneš na území Thajska. Áno krása, až pokial nedostaneš doslova facku do tváre od teplého a dusného vzduchu (časom to úplne odignoruješ a zvykneš si). Ešte dnes si pamätám ten pocit ako nás obarilo, škoda, že nás nikto nenatáčal. Museli sme vyzerať vtipne.

Nastúpili sme do taxíka a samozrejme týpek sa robil, že má rozbitý taxameter. Pre prvú jazdu sme to nechali tak a odviezol nás do hotela tuším za 250 Bathov.

Inak ja som si strašne obľúbila TUK- TUKY a vyjednávanie so šoférmi, občas som dala cenu dole aj o 300 batov. Nebudem Vám tu písať aký je Bangkok, čo všetko sme videli, zažili a pod. Bolo by to na niekoľko strán, časť z neho môžeš vidieť vo videu, ktoré je na konci tohto článku.

Dám ti aspoň pár tipov na miesta, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť:

Grand Palace & Wat Prakeaw

Wat Arun (The Temple of Dawn)

Wat Pho

Khao San Road

Mesto (prechádzať sa pomedzi mrakodrapy, blúdiť po uličkách)

Lumpini Park

Druhá zastávka: KRABI

Ubytovanie: AONANG GUEST HOME (27.2-3.3)

Cena: 4800THB – (127eur) na osobu 63,5 eur

Do Krabi sme sa presunuli letecky z Bangkoku, za letenku sme dali 30eur.

Tu sme zažili aj pravý tropický lejak a pršalo nám hneď prvý deň.

Opäť pár typov na výlet:

Tiger Cave Temple (Wat Tham Suea)

Railay Beach,Railay Beach Viewpoint

Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail

Tretia zastávka: PHI PHI (3.3-6.3)

Na tento ostrov sme sa presunuli loďou za 200batov- 5,50eur

Ubytovnie: PHI PHI VILLA RESORT (bungalow deluxe) s raňajkami, bazénom a priamym výhľadom z pláže na Maya Beach (každé ráno od 9h-12h som bola na pláži skoro úplne sama, neuveriteľná krása, plus z pláže je vidieť aj západ slnka, tento rezort naozaj odporúčam)

Cena: 9405THB – (248eur) pre dve osoby, na osobu 124 eur

Opäť pár tipov na výlet:

Phi Phi viewpoint

Celodenný výlet (šnorchlovanie, bamboo island, Maya Bay, západ slnka na loďke, nočné kúpanie s planktónom…)

Poznámka k bodu 2.- cena okolo 600-900 THB (15-23eur) záleží ako šikovne viete zjednávať ceny s miestnymi

Štvrtá zastávka: KOH YAO YAI (6.3-9.3)

Sem sme sa presunuli so speedboatom za 200THB

Ubytovanie: YAO YAI BEACH RESORT (bungalow classic) s raňajkami, 10 metrov od pláže, priamy výhľad z izby- terasy na západ slnka, celý deň prázdna pláž (takto som si predstavovala raj)

Cena:7200THB – (190eurpre dve osoby), na osobu 95 eur

Tu sme spoznali skvelý pár z Estónska a trávili s nimi večery pri domácom rume. Sranda bola, že ich priezvisko bolo Rumm. Taktiež sme boli pozvaní do Estónska, takže ďalší blog bude možno z tejto destinácie. Môj parťák s nimi išiel na sneho bielu pláž, kde sa nachádza niekoľko osamelých pálm a môžete ju zahliadnuť aj vo videu, prípadne hneď keď pôjdete loďou z Phi Phi.

Ja som si tento ostrov vyhradila čisto na pokoj a ničnerobenie. Chodila na skvelé večere ku domácim a flákala sa na pláži s knihou v ruke. V ponuke však mali výlety na blízke ostrovčeky. No podla mňa stačilo požičať skúter a prebrázdiť prázdne cesty ostrova, prípadne zapadnúť do piesku ako môj parťák.

Ak hľadáš spomalený čas, domácich ľudí, ktorí nevedia veľmi po anglicky a miesto, kde nie je veľa turistov – toto je to pravé miesto pre teba.

Piata zastávka: CHIANG MAI (9.3-12.3)

Ubytovanie: RUEN COME IN s raňajkami a bazénom

Cena: 6072THB (160eur pre dve osoby) na osobu 80eur

Sem sme sa presunuli z ostrova Koh Yao Yai loďou na Phuket , odtiaľ sme zobrali taxík na letisko a leteli na sever Thajska do Chiang Mai (cena za lod- 200THB a letenky okolo 30eur na osobu)

Opäť pár typov na výlet:

Wat Chedi Luang Varavihara

Wat Phra Singh

Thanin Market

wat Doi Suthep (tu som nebola, nabudúce určite!)

Wat Phra That Doi Suthep

Wat Lok Moli

Chiang Mai Zipline( na výber ich máš viacero)

Chiang Mai je skutočne bohatý na pamiatky a markety, záleží len na Vás, ktoré zahrniete do svojho programu. Mimo tých, ktoré som tu spomenula ich je oveľa viac a rozhodne sa na sever Thajska oplatí zájsť, pretože Thajsko to nie sú iba krásne pláže ale aj krásna kultúra a pamiatky. Taktiež môžeš zájsť aj ku slonom – Chiang Mai Elephant Care.

Na záver sme ešte počas prestupu v Dubai navštívili aj najvyššiu budovu Sveta .

Ďalšie informácie:

Papierik, ktorý budeš vypisovať v lietadle cestou do Bangkoku (víza) si uchovaj, keď pôjdeš späť budú ho od teba na letisku v Bangkoku vyžadovať

Očovanie nepotrebuješ, treba si však dávať pozor na komáre, preto je lepšie ak si dáš večer ľahké dlhé gate, prípadne košeľu

Ak budeš v ubytovaní platiť kartou môže sa stať že ti za to strhnú 3% z ceny

Vhodne sa obleč pri návšteve akejkoľvek pamiatky /ženy musia byť zahalené minimálne pod kolená a nesmú mať odhalené ramená /muži by mali mať dlhé nohavice a krátke tričko.Ja som si kúpila dvoje ľahké bavlnené nohavice na štýl- harem/joga a v nich mi vôbec nebolo teplo

Súhrn: Cena za letenky plus ubytovanie – 927eur …. základný budžet…( pre mňa zlatá stredná cesta, ubytovanie nájdeš aj za polovicu 📷 )

VIDEO ⇓⇓⇓

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
11
Poslať správu
Malá Elda objavuje svet :) www.eldaexplorer.com

Chceš vedieť, keď eldaexplorer pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.