Mesačný trip po Srí Lanke

Letenky, víza, odlet, prílet, prestup, pekelne horúci Dubai a konečne Sri lanka ...

Zima sa končí, snehu ubúda treba vymyslieť nejaký poriadný letný trip. Síce sme na výber mali kopu krajín, nakoniec sa nám výber zúžil na Sri lanku a Filipíny. Filipíny v tomto období bývajú nepredvídateľné tak sme zvolili Sri lanku, dobre tak - Filipíny zasiahol dosť silný tajfún. Letenky sme kupovali v máji na august - september. Ako teda na letenky, s kým letieť a ako nájsť najlacnejšie letenky ? A ako vybaviť víza na Sri lanku?

Pravdupovediac prešla som asi všetky možné stránky a čakala mesiac kým vôbec niečo vyskočí. Letenky sme nakoniec našli, no cena aj tak nebola nejako unikátna. Vyhľadávala som cez klasické stránky ako Skyscener, Momondo, Fly4free. Letenky sme nakoniec kúpili cez spoločnosť Tripsta, ktorá má sídlo v Aténach. Poviem Vám nebolo mi všetko jedno (:D). Letenky som kúpila, všetko krásne vyplatila, potvrdenie prišlo, vravím si všetko super, vybavené, no o pár týždňov prišiel problém. Zmeny v lete, prosím čím skôr nás kontaktujte, potrebujeme od Vás nejaké informácie. Vravím si no problem, tak im idem teda napísať , samozrejme odozva žiadna. Tak som tam písala a písala a stále nič, žiadna odozva. Super, tak ideme teda volať do Flydubai. Teta milá, letenku našla, bola tam, ale nevedela sa do nej dostať, keďže nebola kupovaná priamo cez nich, chvalabohu aspoň bola tam. Zvyšok sa teda uvidí na letisku. Vravím si buď poletíme alebo sa vrátim domov a môžem ďalej veselo pracovať ( :D ).

Čo sa týka víz, nie je to nič náročné. Stačí navštíviť stránku http://www.eta.gov.lk/slvisa/ - túto stačí vyplniť formulár, zaplatiť sumu 35 dolárov. Do pár hodín, max dňa by Vám malo doraziť potvrdenie. Pozorne si ale rozkliknite email. Ja som čakala na víza v strese mesiac, pritom som ich už dávno mala ma emaily. ( :D ) Netreba Vám nič tlačiť, všetko je na letisku zaevidované, stačí ak ukážete pas a veselo môžete cestovať.

Deň D nastal a my sme dorazili na letisko do Krakowa. S úsmevom sme si batohy obalili fóliami, predsa len vieme ako sa narába s batožinou a šup ho na Chcek-in. Vydýchla som si, letenky sme dostali, nákup leteniek bol teda úspešny.

Ako praví Slováci, naše prvé kroky vedú Duty free na mini fľaštičky a pivo. Spokojne čakáme na let do Dubaia.

Prvé sklamanie nastalo pri vzlietnuti lietadla. Keďže spoločnosť Flydubai je nízkonákladovka od Emirates, človek by si mi myslel, že dostane aspoň vodu. No mysleli sme zle. Takže sme cestovali 6 hodín bez vody. Podotýkam, že vo Flydubai je okrem toalet spoplatnené úplne všetko. Cez hudbu, filmy, jedlo až po vodu. Takže sme radšej prvých 6 hodín prespali.

Dubai samozrejme nesklamal. Už v ranných hodinách +40 stupňov. Vitájte v pekle! Ten krásny pocit, keď v lietadle nedostanete ani deku, klíma je pustená ledva na 15 stupňov a Vám je zima aj v dvoch mikinách. Potom výjdete von a prvé čo v Dubaii dostanete je v podstate tepelná facka. " I love Dubai". Samozrejme ako správni cestovatelia sme si vzali letenku tak, že v Dubaii máme 11 hodín prestup. Tak keď sme tu ideme sa aspoň niekam prejsť. Prejsť znamená navštíviť Dubai shopping mall, Victoria's secret obchody, nachvíľu vytiahnuť nohu von, odfotiť si Burj Khalifu, ponadávať si, čo je to ku*va za pekelné teplo a vrátiť sa spokojne na letisko spať.

Pre tých ktorí majú v obľube letiská, sklamanie flydubai pristáva na tom menšom letisku. Ktoré je špinavé, preplnené a toalety tiež nevyzerajú zrovna najkrajšie. Samozrejme dá sa to vyzdržať. Napríklad si môžete takto krásne oddýchnuť na pohodlných sedačkách. Priznám sa nemám Dubai ani trocha v láske, ale zasa čo sa týka nákupov každý si príde na svoje.

Okej, 11 hodín v Dubaii sme prežili, pokračujeme v našej krásnej ceste na Sri lanku. Z Dubaia na Sri lanku je to ďalších priblížne 4-5 hodín cca. Cesta bola príjemná, keďže lietadlo bolo poloprázne. Každý sme si našli voľnú 3-ku a tam sa poriadne natiahli a prespali celý let.

Na Sri lanku sme prileteli v ranných hodinách, niečo okolo 1 ráno. Letisko bolo v pohode, vzali sme si batožinu, ktorá doletela ( Jupííí) a hor sa von na našé nové dobrodružstvo.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vanessa. 20yo. Prešov-Trnava. Mountains lover / splitboarding, hiking, traveling / Traveling- 21 z 197

Chceš vedieť, keď Vanessa Ďurovčíková pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.