⏳Čas prípravy +/- 40 min.
🚻 2 Osoby
Na tento recept potrebujete :
◾500g Zemiakov ◾100g Strúhanej Mozzarely ◾100g Hladkej Múky ◾25g Masla ◾1 pl Pažitky (čerstvej) ◾1 čl Červenej Papriky ◾2 Vajcia ◾Mlieko ◾Strúhanka ◾ Kyslá Smotana ◾ Olivový Olej ◾Soľ/Peper
Postup:
Zemiaky ošúpeme narežeme na kocky a varíme v hrnci kým nezmäknú
Zemiaky po uvarení zcedíme pridáme maslo, trošku mlieka, červenú papriku.
Celú hmotu popučíme a dochutíme soľou a peprom.
Po popučení zemiakov pridáme vajce, mozzarelu, múku a pažitku (množstvo podľa chuti) Všetko poriadne zmiešame a ak je hmota príliš lepkavá pridáme viac múky.
Z cesta vytvoríme placky vo veľkosti lievancov a obalíme v strúhanke (cesto je celkovo lepkavejšie takže sa ľahšie dotvaruje po obalení)
Placky vypražíme z oboch strán v rozpálenom oleji. Po opečení pridáme kyslú smotanu ozdobíme pažitkou a servírujeme.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď MetalHead in Kitchen pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.