Zemiakovo-syrové placky

Jeden z TOP Receptov roka 2017 tak prečo ho nevyskúšať a ešte k tomu zaujímavý nápad na placky.

⏳Čas prípravy +/- 40 min.

🚻 2 Osoby

Na tento recept potrebujete :

◾500g Zemiakov ◾100g Strúhanej Mozzarely ◾100g Hladkej Múky ◾25g Masla ◾1 pl Pažitky (čerstvej) ◾1 čl Červenej Papriky ◾2 Vajcia ◾Mlieko ◾Strúhanka ◾ Kyslá Smotana ◾ Olivový Olej ◾Soľ/Peper

Postup:

Zemiaky ošúpeme narežeme na kocky a varíme v hrnci kým nezmäknú

Zemiaky po uvarení zcedíme pridáme maslo, trošku mlieka, červenú papriku.

Celú hmotu popučíme a dochutíme soľou a peprom.

Po popučení zemiakov pridáme vajce, mozzarelu, múku a pažitku (množstvo podľa chuti) Všetko poriadne zmiešame a ak je hmota príliš lepkavá pridáme viac múky.

Z cesta vytvoríme placky vo veľkosti lievancov a obalíme v strúhanke (cesto je celkovo lepkavejšie takže sa ľahšie dotvaruje po obalení)

Placky vypražíme z oboch strán v rozpálenom oleji. Po opečení pridáme kyslú smotanu ozdobíme pažitkou a servírujeme.

Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘

View this post on Instagram

💀 ◾ Zemiakovo syrové placky ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ TOP recept roku 2017 (ujo Google doporucil) tak som si povedal že ho skúsim a bolo to celkom fajné. Je to zaujímavý recept už len z toho dôvodu že zemiakové placky sú vytvorené zo zemiakovej kaše a nie z nestrúhaných zemiakov 🙂 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳Čas prípravy +/- 40 min. 🚻 2 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Na tento recept potrebujete > ◾500g Zemiakov ◾100g Strúhanej Mozzarely ◾100g Hladkej Múky ◾25g Masla ◾1 pl Pažitky (čerstvej) ◾1 čl Červenej Papriky ◾2 Vajcia ◾Mlieko ◾Strúhanka ◾ Kyslá Smotana ◾ Olivový Olej ◾Soľ/Peper ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Zemiaky ošúpeme narežeme na kocky a varíme v hrnci kým nezmäknú 🔹Zemiaky po uvarení zcedíme pridáme maslo, trošku mlieka, červenú papriku. 🔹Celú hmotu popučíme a dochutíme soľou a peprom. 🔹UPOZORNENIE > nerobte zo zemiakov kašu/pyré. 🔹Po popučení pridáme vajce, mozzarelu, múku a pažitku (množstvo podľa chuti) 🔹Všetko poriadne zmiešame a ak je hmota príliš lepkavá pridáme viac múky. 🔹Z cesta vytvoríme placky vo veľkosti lievancov a obalíme v strúhanke (cesto je celkovo lepkavejšie takže sa ľahšie dotvaruje po obalení) 🔹Placky vypražíme z oboch strán v rozpálenom oleji. 🔹Po opečení pridáme kyslú smotanu ozdobíme pažitkou a servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #potatoes #healthyfood #yummy #delicious #eat #food #foodporn #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #sharefood #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #instafood #amazing #photooftheday #feedfeed #foodie #kosice#prague#meal #buzzfeast

A post shared by 💀Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ💀 (@metalhead_in_kitchen) on

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Vitajte na mojom malom Food Blogu Volám sa Viktor a som mladý milovník Metalu, ktorý sa začiatkom roku 2018 odhodlal vziať do rúk varešku.

Chceš vedieť, keď MetalHead in Kitchen pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.