12.11.2018 17:55

Prdy sú priorita, aneb som mama

Slovné spojenie “materská dovolenka” musel vymyslieť muž. Žena - matka by si nikdy nedovolila označiť obdobie po pôrode ako dovolenka. Ak áno, tak tú ženu chcem vidieť.

Viem to, pretože som sa jednou matkou jednej malej človečice stala približne mesiac dozadu. Všetko bolo krásne, až na kachličky v nemocnici. Ale čo nás nezabije to nás posilní a teda ja som odvtedy silná ako rambo, až na to že ma láme v krížoch.

Týždeň po pôrode.

Odporúčam prvorodičkám nečítať sprostého modrého osla, maximálne si tam pozrite veci na bazáre, nakoľko výbava pre deti niečo koštuje a takto si môžete aspoň odľahčiť bankový účet. Nečítajte katastrofické scenáre ejkejej čo všetko sa môže “posrať ”. Jediné čo sa posere bude vaše dieťa. Je tu veľká šanca, že sa vyhnete popôrodnej depke (asi tak dvojpercentná) ale prežijete ju tak, že nebudete slniečkariť. Odporúčam vždy požiadať o pomoc, či už sestričky na oddelení šestonedelia (ale vyberajte si tie milé a dobré, lebo keď natrafíte na arogantné tak budete mať ešte väčšiu depku) alebo zavolajte mame, svokre, kamoške, najlepšie takej čo už deti má.

Do pôrodnice si nezabudnite zobrať humor, nadhľad a dobré ponožky.

“Ahoj ako sa máš?”
“Dobre”
“A kojíš?”

Takto so mnou začínajú konverzáciu všetky ženy odkedy som porodila.

Na kojenie potrebujete vysokú školu alebo radu od človeka, ktorý tú vysokú školu kojenia má. Všade sa dočítate aké to je super a hlavne hneď ako porodíte tak mliekom budete zostrelovať terče. Nie je to pravda. Mne to nikto nepovedal a bola som zdepkovaná ako hovado, lebo som si čítala sprostého modrého osla. Milé mamičky, prvorodičky, mlieko v dostatočnom množstve sa vám môže začať tvoriť aj na tretí týždeň po pôrode. Samozrejme treba dodržiavať určite postupy ako správne prikladanie bábätka, ošetrovať prsníky atď. ale nezúfajte, sú aj iné spôsoby ako nakŕmiť bábo, ktoré potom bude spokojné a tým pádom aj vy. A nebudem vás klamať na začiatku to bolí. A bolí to väčšinu žien, hlavne sa s tým niekomu zdôverte a netrpte sama doma s kropajami na lícach.

View this post on Instagram

Naša malá bublina 🎀

A post shared by Nut Krajčo (@nut.elka) on

Odporúčam všetkým budúcim mamám absolvovať predpôrodný kurz. Naučíte sa tam kopu užitočných vecí, o ktorých ste dovtedy ani len netušili a potom aj také, ktoré ste radšej ani vedieť nechceli no v jednej chvíli oceníte, že ich viete. Ja som absolvovala predpôrodný kurz u šikovnej pôrodnej asistenky Romany, ktorá mi aj asistovala počas celého toho zázraku v nemocnici. Lepšie som si vybrať nemohla. Môj muž si na chodbe zatiaľ obhrýzol všetky prsty a to, keby mal byť so mnou vnútri, tak ho asi zabijem :D V každom prípade si klikni na www.poa.sk a ak máš veľké brucho a nie je to z koláčov, porozmýšlaj nad absolvovaním jedného takého kurzu. Ja som vďaka nemu a sebe mala pokoj na duši počas celého pôrodu.

PS: Po pôrode zistíš, že prdy sú prioritou. U nás doma prdia všetci, manžel, pes, dcéra a ja som princezná.

Niektorým ženám prepne. Ja hovorím že všetkým.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Som mladý človek, ktorý sa stará o dve chlpaté stvorenia. Prvým je môj bradatý manžel a druhým je Sibírsky husky Barry. Spolu s nimi žijem v Trnave a užívam si pestrosť nášho spolužitia.

Chceš vedieť, keď Nut Krajčo pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.