26.12.2018 23:58

360 > 180

26.12.2018 píšem ..

Tadáá - tak jednoduché. Myslím si, že treba pochopiť, že človek nechce nič viac ako USPOKOJENIE. Buď si to uvedomíš už tu alebo poď so mnou ďalej.. až do konca. Vtedy budem ja uspokojená, lololo.

(Asi ) Je to tak. Všetko za čím sa náhlime, postupne plánujeme, chceme dokázať, prajeme si, máme chuť.. nie je nič viac, ani menej, ako zámienka na to, aby si dosiahol ten blažený pocit. Potom je už len rozdiel aké prostriedky využívaš. Niekomu záleží na samotnej ceste, iný nemá "chrbtovú kosť" .

Viem, že - USPOKOJENIE - môže evokovať rôzne aktivitky, avšak lepšie slovko na vyjadrenie toku myšlienok mojej kečky nepoznám (do úvahy pripúšťam skresanú slovnú zásobu or what) ,.?!

Pocit spokojnosti sa nevyrovnáva absolútnemu pocitu - uspokojeniu. Spokojnosť mi príde ako stav pretrvávajúci. Keď si s niečím spokojný si s tým kvázi vyrovnaný. (To ale vuubec nemusí byt špatné že jo).. Keď si uspokojený je to stav dokonaný a môžeš ho chcieť zažívať opakovane. (Jo i toto znie husto!) Hm. Zmena hladiny na vlny.

A možno len trepem.

Zoberme si napríklad princíp prekvapenia. Je to proces, kedy očakávame uspokojenie našej strany i strany druhej, tej pre ktorú sme to celé pripravovali.

Uspokojenie teda neslúži len pre seba samého. WOW. Super, tak sme si zadefinovali, čo som potrebovala a jedeme daaal lidičky. Hm.

Á čo teda znamená byť spokojný sám so sebou?

V tejto časti konečne premlsneme ku nadväznosti s nadpisom.

Obrat o 180 stupňov. Tak známa fráza, ktorá mi už dlhšie behá po rozume. Jednoduchý princíp - z dobrého na zlé. Funkcionalita rovnaká i opačne.

V škole ma učili , že 360 je viac ako spomínaná polovica. Pre mňa súhlas. Fu. Nehovoriac o tom ak si na nule.

Nie jedenkrát som premýšľala ako je možné zmeniť človeka. Fyzický je to jasné, vnútorná stránka je iná.

Robíme to pre seba či pre druhých? Musíme? Kvôli tým, čo za to stoja? Čo ak sedia? .. hehe stoj, sed haha.. pobavenie publika, davy burácajú - realita - ani mrk .. lec kontiňju , berme to vážne!

Stačí nám len 50% z celej kružnice na to, aby sme sa stali lepšími? A keď už sa rozhodneme o zmenu vieme či správnym smerom? Či druhá strana do 180 nie je ešte lepšia? Alebo ideme priamo tam? Z bodu A do bodu B? Čo ak stojíš na F ? Čo ak sú tam O, V, L, M, ktoré nám prispejú životne viac?

Kam sme ochotný zájsť? Kam nie? Treba toľko? Stačí toľko?

Okeee ...je to trošku pritiahnuté za vlasy. Vyznieva to celé príliš doslovne. Pre mňa je to ale len pomôcka na vysvetlenie. Dúfam, že vo vašej predstavivosti vznikajú podobné obrazce a tento blog sa stane prínosným.

Či jedinec chce alebo nie aj tak prebieha zmenami. Adaptácia, potláčanie vlastností, neprezentovanie / nepretláčanie svojich názorov. Vplyvy, nátlak.

Ak to robíme napríklad pre svoju polovičku nemusí to byť uspokojenie pre nás ale len pre nich. V tvojom ja vznikne maximálne len spokojnosť. Prihodiť sa môže aj nespokojnosť na úkor toho, že druhá strana bude mať svoj cieľ dosiahnutý = uspokojenie. Jedine, žeby tvoje uspokojenie bolo takéto uspokojenie tvojho partnera. Motanica.

V podstate sa snažím dešifrovať cestu poznania seba samého .. menej motivačno a oplzlo ako väčšina.. snáď. Veď dennodenne sa stretávam s ľuďmi, čo sa chcú zmeniť, no nevedia ako na to. Skúšať, nájsť komfortnú zónu. Predstav si svoj život ako kružnicu. Zaznač si kam si sa dostal a kam to má spieť.

Prejsť 360 znamená dať to celé, zároveň sa dostaneš sa tam, kde si bol. So zmenami kým si vtedy bol, s nadobudnutými stupňami skúseností. Videl si všetky body. Nie je to odvrátenie od samého seba. Je to poznanie a následná akceptácia od okolia. Nikto nepovedal, že tento kruh nemôžeš obísť viackrát a ísť na overený stupeň. Tam, kde si sa cítil najlepšie:)

Nevzďaľuj sa, rob čo môžeš.

@skajakrom

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Kade chodím, tade kráčam a kde sa zastavím, tam mi je dobre.

Chceš vedieť, keď skajakrom pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.