Udržte sa v dobrej kondícií aj cez Vianočné sviatky

Vianoce sú za dverami a my sa ich už nemôžeme dočkať. Počas nich sa však stretávame s veľkým množstvom slaných a sladkých maškŕt, dlhými večermi a častým zabúdaním na svoje celoročné ciele.

Cvičenie je najepší spôsob ako zostať zdravý a v kondicií a je dostupné úplne pre každého. Okrem klasických fitness centier, kde je množstvo ľudí a zhonu, je výbornou možnosťou kde si pokojne a pohodlne zacvičiť súkromie vlastného domova. Mať doma svoje fitness prístroje má svoje výhody. Ktoré však patria medzi najvhodnejšie a najobľúbenejšie? Sú nimi rotopedy a bežecké pásy.

Rotopedy

Rotopedy slúžia predovšetkým na posilňovanie nôh.Disponujú cyklistickým sedadlom, pedálmi a riadidlami. Chýbajú im len kolesá.

Kvalitné rotopedy by mali obsahovať ovládanie záťaže, kde si vy zvolíte náročnosť jazdy.

Na riadidlách sa nachádza displej, na ktorom môžete vidieť údaje o vašom tréningu (rýchlosť, čas, vzdialenosť, spálené kalórie, meranie tepovej frekvencie a podobne).

Podľa nej sa vám potom bude nastavovať záťaž. Ak dáte svoju trasu napríklad za 45 minút a na budúce sa vám podarí urobiť lepší čas, bude vás to nielen motivovať, ale reálne budete vidieť aj svoj progres.

Pre lepší prehľad druhov a značiek rotopedov odporúčame navštíviť stránky, kde nájdete recenzie a testy rotopedov, ktoré vám pomôžu vybrať ten najlepší pre vás.

Bežecké pásy

Bežecké pásy simulujú iný druh pohybu a to beh, alebo chôdzu. Taktiež pri nich posilňujete predovšetkým nohy, ale aj ramenné a chrbtové svaly. Zároveň sa však namáhajú viac kolená a členky.

Napomáhajú zvyšovať kondíciu a spaľovať tuky. Pri výbere a kúpe treba rozlišovať dva druhy bežeckých pásov, bezmotorové a motorové.

Bezmotorové sú poháňané čisto vašou silou, motorové majú vlastný pohon. Na náročnejšie tréningy vo vyššej rýchlosti sú však lepšie motorové. Tie sú charakteristické elektromotorom, ktorý zaisťuje pohon pásu.

Vďaka displeju môžete nastavovať rýchlosť i sklon a sledovať všeobecné údaje ako čas, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie a podobne.

Pre lepší prehľad druhov a značiek odporúčame pozrieť recenzie a testy bežeckých pásov, ktoré vám pri kúpe veľmi pomôžu.

Záver

Cvičenie na rotopede alebo bežiacom páse je jedným z najlepších a najefektívnejších spôsobov tréningu. Stačí denne 20-30 minút a vaše telo sa vám odvďačí.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Petr Kempl pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.