23.2.2019 21:34

"Farebný svet plný vône, kde je každý kúsok originál vznikajúci pomaly a precízne." - SAIRAM_ATELIER

Spoznajte pôvabnú a usmievavú Bytčanku, ktorá tvorí srdcom. Dámy a páni, Mária Škorvanová.
View this post on Instagram

Ruksak alebo kabelka? Vždy podľa nálady 😊👊. Predstavujem Vám novinku z jesennej kolekcie 2018 🍂 🍃🍁!!! Kožená kabelka a ruksak EMERALD 🌞 . . Pre potrebu vlastniť túto kombináciu som pristúpila s vervou k výrobe. Teraz sa už vytešujem a prepínam popruhy. Jeden deň mám kabelku či už na ramene, crossbody alebo len tak v ruke😊 a deň druhý už pobehujem s ruksakom. V poslednej dobe je pre mňa zásadne vlastniť kúsky, ktoré prežijú, ktoré majú príbeh, ktoré sú vyrábané s láskou a úctou a sú vyrábané na Slovensku. Možno mi práve vlastná výroba otvára oči. Až teraz začínam vidieť čo stojí za výrobou vecí, ktoré denne používame.... Presne s týmto presvedčením pracujem aj vo svojom ateliéri. Vyrábať také kožené výrobky, ktoré Vás budú verne sprevádzať životom. Nie len jednu jeseň... . . Kožená kabelka a ruksak v jednom. Je kompletne vyrobená ručne z tej najkvalitnejšej hovädzej hladenice, z krupóna, ktorý je prírodne spracovaný pomocou trieslovín. Je to časovo náročnejšie, avšak kvalitatívne sa jej rýchlo spracované kože nevyrovnajú. Kabelka je ručne farbená profesionálnymi farbami, ktoré sú zafixované špeciálnym finishom, pre stálosť farby, lesk a čiastočnú vodeodolnosť. Kabelka je ošetrená prírodnými olejmi a voskami. Ručné poctivé prešívanie je časovo náročnejšie, ale odvďačí sa svojou trvácnosťou. Vnútro kabelky tvorí odnímateľné ľanové vrecúško na zatiahnutie aby boli Vaše veci v bezpečí a aby ste nemali problém pri čistení. Vrecúško vyperiete a opäť pripnete 👌😊. Súčasťou kabelky sú tri odnímateľné popruhy a dust bag je samozrejmosťou, chráni Vašu kabelku pokiaľ nieje súčasťou Vášho dňa👊. Kabelka je vyrobená s láskou, ručne a na Slovensku. 💕Mária💕 . . 📸 Monika Mičienková

A post shared by MÁRIA ŠKORVANOVÁ S A I R A M (@sairam_atelier) on

Nadpis, ktorý ste prečítali je vlastne presný opis, ktorý zvolila táto usmievavá slečna a moja dobrá kamarátka Majka. Z jej dielne už vyšlo mnoho výrobkov a krásnych kúskov od obalov na perá, karisblokov, zápisníkov, cez nadčasové módne doplnky ako listové kabelky a náramky, až po najnovší prírastok ruksakabelku! (kabelka alebo ruksak, možeš si vybrať)

Majka je neskutočne milá osôbka a keď som ju poprosil o informácie a detaily ohľadom jej značky, bola nadšená a s radosťou mi všetko prezradila.

Vráťme sa ale na úplny začiatok, teda do čias, kedy sa jej ani nesnívalo o Zlatej Fatime (ocenenie udeľované na fashion udalosti Trenčín - Mesto módy)

View this post on Instagram

SAIRAM je slovenská značka ručne vyrábaných kožených kabeliek, zápisníkov a doplnkov. Farebný svet plný vône, kde je každý kúsok originál vznikajúci pomaly a precízne. SAIRAM - je malý ateliér sídliaci v malebnom mestečku z vybraných slov. V meste Bytča. SAIRAM som aj ja. Slobodná ženská duša menom Mária. Som veľkou obdivovateľkou prírodného a trvácneho. Vážim si poctivé remeslo. Som nadšenec nadčasového dizajnu. Mám rada vôňu kože, prácu s ňou a čas, ktorý trávim v ateliéri. Koža prepojila moju lásku k maľovaniu a šitiu a obohatila ju svojou vôňou, kvalitou, tvárnosťou a trvácnosťou. Som samouk a stále sa učím, stále objavujem a stále ma to teší... Preto mi je veľkou cťou, byť ocenená nádhernou cenou Zlatá Fatima v kategórii handmade výrobca roka 2018. Je to pre mňa zadosťučinenie. Som vďačná a cenu si veľmi vážim. Srdečne ďakujem pani riaditeľke výstavy @trencinmestomody @janayankovicova za obnovenie a zorganizovanie výstavy a za možnosť byť jej súčasťou. Rovnako celému tímu, ktorý sa podieľal na prípravách. Ďakujem odbornej porote plnej úžasných a obdivuhodných žien. Som šťastná, že práve moja tvorba ich oslovila. Ďakujem za podporu svojmu súputníkovi @seadsej, rodine a priateľom. Ďakujem Verná priateľka @alzbeta.majkova , že si somnou zvládla celú výstavu a za Tvoju podporu. Všetko bolo vďaka Tebe ľahšie. Ďakujem aj sama sebe 🤷😂 zato, že sa nevzdávam a i keď to nie je vždy jednoDuché toto sú tie momenty, ktoré ma utvrdzujú v tom, že som správne. 🙏💞 Ak ste náhodou prišli až sem snímam pred Vami 🎩 😂. Mária ♥

A post shared by MÁRIA ŠKORVANOVÁ S A I R A M (@sairam_atelier) on

Výšku nedokončila pretože cítila, že ju to ťahá trochu iným smerom. Spravila dobre? Ja si myslím, že áno!

Ako sama povedala, k remeselnej výrobe ju priviedla silná potreba sebarealizácie a obrovský obdiv prírodného, trvácneho a krásneho.

Jej prvý výtvor bol zápisník, do ktorého sa okamžite zamilovala. Nie len ona sama, ale aj všetci ostatní, ktorí sa dostali k jej výtvoru ju okamžite videli v jej vlastom ateliéri.. a predstavte si, JE TO TAK! Mária bude mať čoskoro vlastný vysnívaný ateliér v Bytči, kde môže tvoriť úplne naplno.

View this post on Instagram

Kožený zápisník RAYAL A5 je vyrobený z prírodnej hovädzej kože, ktorá je trieslom činená. To znamená, že sa spracováva za pomoci trieslovín. Triesloviny sú látky, ktoré obsahujú najmä kôry stromov, plody, korene a listy rastlín. Tento proces je náročný na čas, avšak rýchločinené kože sa kvalitatívne nevyrovnajú koži spracovanej týmto spôsobom. Koža je ošetrená prírodnými olejmi a voskami, ktoré dodávajú koži lesk a pružnosť. Zápisník je ručne farbený. Hrany zápisníka sú ošetrené naturálnou farbou. Obsahuje papier žltkastej farby, nadštandardnej gramáže 90g/m2. Papier je ručne prišívaný bavlnenou voskovanou niťou. . . . #sairam_leather #leathernotebook #leatherjournal #leather #journal #diary #natural #bookbinding #handstiched #paper #paperlover #madeinslovakia #madeinbytca #handmade #zapisnik #kozeny #koza #present #herbar #recepty #album #photo #traveljournal #rucnapraca #praveslovenske #slowfashionbrand #zlatafatima

A post shared by MÁRIA ŠKORVANOVÁ S A I R A M (@sairam_atelier) on

Nemusím písať (ale predsalen na to upozorním), že všetko, čo Mária vytvorí, prejde výhradne jej rukami. Sú to čisto čisté hand a home made produkty. Pri väčšine z nich vám dokonca garantuje doživotnú záruku.

Čím to teda je?

Proces výroby napríklad takého zápisníka je dlhý a precízny. Dôkladný a osobný výber kože, ktorá je výhradne z československých končín, recyklovaného papiera a ostatných materiálov je pre Máriu extrémne dôležitý, preto sa nemusíte báť, že sa cena nevyrovná kvalite.

/Ak by vás zaujímala detailná výroba, dajte nám vedieť v komentároch a v ďalšom blogu sa na to môžeme pozrieť pekne zblízka!/

Čiže ako sa môžete dostať k takýmto krásnym kúskom? Veľmi jednoducho - stačí zopár klikov.. konkrétne na https://www.sashe.sk/SAIRAM!

Objaví sa vám tam krásna a farebná ponuka výrobkov, ktoré si môžete objednať. Každý výtvor, ktorý má Mária v ponuke je jedinečný a aj vďaka novému ateliéru sa jej ponuka rozšíri o ďalšie, nové kúsky!

Po objednaní nastáva doba temna (ktorú každy z nás pozná ako čakanie, kým vám pípne telefón, že vás kuriér čaká dole), ktorá by nemala trvať viac ako 7 pracovných dní, pokiaľ je daný kúsok na sklade samozrejme. Ak nie je, tak vám Marienka napíše, že budete čakať o niečo dlhšie.

Keď otvoríte balík od uja kuriéra, tak vás čaká hotová rozprávka! Nie len, že vaša objednávka je krásna, ale obal a spôsob zabalenia je tak krásne vyšpekulovaný, že si budete chcieť objednať niečo ďalšie!

View this post on Instagram

Nadčasová, jednoduchá, štýlová!!! Listová kabelka do ruky, ktorá Ťa bude sprevádzať celý život 💕👜💄. Listová kabelka je ručne vyrobená z kvalitnej hovädzej kože, ktorá je prírodne spracovaná. Kabelka je ošetrená výhradne prírodnymi olejmi a voskami. Táto nežná kráska je ručné šitá ľanovou voskovanou niťou a jej súčasťou je ochranné vrecúško z mojej dielne, ktoré chráni kabelku keď nieje súčasťou Tvojho outfitu 🙏💞 . . . #kozena #listova #kabelka #clutch #doruky#rucnapraca l #sairam #sairam_leather #leatherwork #leatheratelier #leathergoods #leathercraft #simplicity #nature #purelove #minimalizmus#handmade #city #handstiched #madeinslovakia #bytca #style #praveslovenske #vjednosuchostijekrasa #remeslomazlatedno #fashion #leather #bag #leatherbag

A post shared by MÁRIA ŠKORVANOVÁ S A I R A M (@sairam_atelier) on

Značka SAIRAM vznikla v apríli 2017 a Majka je priamy úkaz toho, že ak robíte to, čo naozaj milujete a čo vás napĺňa, tak ste naozaj sťastní a úspešní! Veď sa pozrite aký obrovský šťastko tá Majka je!

Okrem e-shopu sahse.sk môžete nájsť našu krásnu Majku na facebooku (SAIRAM) alebo instagrame (@sairam_atelier).

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
14
Poslať správu

Chceš vedieť, keď denis_kendy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.