Nie som v blázinci, blázinec je tam vonku !

26.Deň - Nedeľa 15.7.2018

Dneska, ale musím priznať, že aj včera som rozmýšľal celkom dosť predčasne o tom, čo bude vonku. Budúci víkend už pôjdem domov, teda budem doma. Neviem si predstaviť aké to bude, čo ma čaká. Potom som sa však stopol. Uvedomil som si, že mám ešte týždeň a za ten týždeň tu sa toho ešte dá veľa stihnúť.

Dneska boli návštevy, ja som nemal nikoho - bolo mi smutno. Zároveň som si uvedomoval a cítil by som sa previnilo, keby sa sem niekto trepal dve hodiny autom, iba kvôli tomu aby sa so mnou porozprával dve hodinky a zase naspäť domov.

Šiel som cvičiť, zobral som si dve činky a futbalku. Spravil som si stanovišťa, zacvičil som si rôzne cviky. Medzi sériami, keď som mal pauzu som si žongloval s loptou. Medzitým som stále hľadel von oknom. Zrazu mi to doplo, že sem patrím a že som tu správne. Už som tu mohol byť skôr. Lepšie však neskôr ako nikdy. Veď tu, kde som ja nie sú blázni! Sú tam vonku! Je to trochu skreslené, ale v skutočnosti je to tak. Tiež som bol jedným z tých bláznov tam vonku. Za vstup sem som do tohto raja som musel zaplatiť síce drahou vstupenkou( ako povedal jeden múdry ujo), ale tá vstupenka bola odzrkadlenie mojich bláznovstiev tam vonku. Veď ľudia vonku sú ako opice, tie sú dokonca lepšie na tom ako ľudia. Chceme mať to, čo majú druhí. Chceme ísť tam, kde sú druhí. Nevážime si to, čo máme, ale závidíme ľuďom čo majú.

Podvody, klamstvá, rozvody, intrigy, drogy, zbrane, mafie...

Taký je tento svet!!

A len blázni sa z toho radujú...

Pritom tento svet je taký úžasný a krásny. Škoda, že si ho ničíme sami. Som rád, že som tu v tomto raji a vidím ten blázinec tam vonku !!! Vidím aký som bol blázon. Som rád, že mám tu možnosť zmeniť to – zmeniť seba. Je to šanca, ja ju chcem chopiť pevne do svojich rúk a nepustiť.

Chcem robiť svet krajším! Krajším sebe, tým čo som ho pokazil, ale aj ostatným.

Ďakujem...

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Stredu 20.6.2018 som nastúpil na psychiatrické oddelenie do Banskej Bystrice s diagnózou F63.0 - patologické hráčstvo. Odvtedy si píšem denník, ktorý mi pomáha abstinovať. Možno sa tu niekto nájde s podobným problémom, možno Vás niečim oslovím a vzájomne si pomôžeme. Som normálne nenormálny človek presne ako ty. Len chcem dať von zo seba moje myšlienky, pocity, názory ....

Chceš vedieť, keď onik #46 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
22.2.2019 20:42
Keď cítim, kam patrím
15.2.2019 14:00
Vôňa života
11.2.2019 22:15
Help me !!!