Help me !!!

9. Deň - Štvrtok 28.6.2018

Keď sa človek dostane do problémov, vždy sa snaží najskôr riešiť problém sám. Nemyslím si, že sa to dá, možno čiastočne do určitej doby. Vypočuť si druhých, nechať si poradiť od druhých – to chce málokto, tak ako ja.

Ja som sa dostal do veľkých problémov, snažil som sa vyhrať prehraté peniaze naspäť. Veď to predsa musím vyhrať, ešte aj navyše, potom budem šťastný ...

Omyl !!!

Šťastie je úplne niečo iné, takto to nefunguje, preto som sa dostal ešte do väčších problémov a padol som ešte nižšie. Nedalo sa to zastaviť, bolo to silnejšie ako ja.

Moja výhra, bola nevýhra. Čím viac som vyhrával – tým viac som prehrával. Čím viac som vyhrával, tým viac som strácal rodinu, priateľku, kamošov a seba samého. Nevidel som aký je život krásny. Bol som slepý. Horší ako slepec. Tí majú aspoň cit, ja som nemal žiadny. Túžil som iba po výhre. Tak ako vlk túži po ovci. Jediná šanca je zabiť vlka...

Zabiť, priznať si problém, ktorý som mal a mám. To chce poriadne gule, ja som ich dlho nemal. Bojím sa, že na mňa budú ukazovať prstom, že sa mi budú smiať, ohovárať. To znesie a vydrží málokto. Musel som už sa to nedalo vydržať, nebol to život. Inak to nejde, chcem zase nájsť a pochopiť zmysel života. Musím sa zmeniť, zmeniť svoju osobnosť. Moju osobnosť závislého gamblera, na osobnosť abstinujúceho gamblera. Viem, že to bude dlhá cesta – nekonečná cesta. Cesta na celý život, avšak oveľa krajšia a úprimnejšia ako predtým. Verím, že začnem vidieť veci, ktoré som predtým nevidel. Svet bude farebnejší, ja sám mu dám iné farby.

Priznávam mám problém, potrebujem pomoc. Pomôžte mi ! Dokážem sa zmeniť...Zmeniť moju osobnosť. Chcem potlačiť dobré veci vo mne nahor, zlé zase opačne.

Budem počúvať, sledovať, zapájať sa, dodržiavať pravidlá a nasávať informácie. Viem, že to nezvládnem bez rodiny. Pomôžu mi, vždy mi pomohli. Klamal som ich, sklamal som ich. Hanbím sa... Už to nechcem nikdy zažiť, budem si to pamätať navždy.

Viem, že ma vonku čakajú nástrahy, pasce, lákadla – chcem sa na to pripraviť.

Chcem byť abstinent. Nechcem bojovať, nevládzem...

Chcem už žiť podľa pravidiel...

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Stredu 20.6.2018 som nastúpil na psychiatrické oddelenie do Banskej Bystrice s diagnózou F63.0 - patologické hráčstvo. Odvtedy si píšem denník, ktorý mi pomáha abstinovať. Možno sa tu niekto nájde s podobným problémom, možno Vás niečim oslovím a vzájomne si pomôžeme. Som normálne nenormálny človek presne ako ty. Len chcem dať von zo seba moje myšlienky, pocity, názory ....

Chceš vedieť, keď onik #46 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.