Blog?

Je čas sa rozhodnúť. Vybrať si medzi životnou cestou a jeho nasledujúcim priebehom. Nad jeho váhou, smerovaním a cieľom.

Prečo začať? Prečo písať, prečo ukladať svoje myšlienky na imaginárny papier? Prečo vystavovať svoje myšlienky svetu? Prečo sa s nimi deliť? Je to správne? Je to dobré? Zaujíma to niekoho? Bude to niekto čítať? Pomôže to? Bude to tak ako v predstavách?

Pravdu povediac, žiadna predstava nie je. Vlastne ani záujem o to či je daná vec dobrá alebo zlá, pekná či nepekná? Hnusná a či obézna.. wtf? čo sú to za otázky.

Asi je to o tom. O tom písať to na čo práve myslíš. Písať to o čom ťa zaujíma a tu prichádza na rad otázka.

Čo ma (mňa) zaujíma?

O čom by som vedel písať riadky plné usporiadaných slov či hlbokých myšlienok ktoré zmenia ľudstvo? Mal by som si prestať klásť otázky a začať na ne odpovedať pretože keby to ostalo pri otázkach tak by sme tu boli navždy. A tým navždy myslím naozaj navždy. Na furt. Stále.

Otázok je nekonečno rovnako ako lásky v našich srdciach, áut na našich cestách a irónie v našich slovách. Aj keď, niekedy nie je na škodu prestať si vykať..

Part .02

Odpovede

Začneme pretože chceme. Pretože máme istú potrebu dostať zo seba von všetkých anjelov a démonov. Všetky myšlienky naukladať do klávesnice a tým nemyslím do vnútra. Tým myslím von, teda vlastne dnu. Myslím tým všetky relatívne smery v danom obore.

Problém nastáva v momente kedy máš tých myšlienok viac ako dokážu dvoje ruky spracovať a vyslať v binárnych kódoch na ssd tvojho laptopu. Áno vtedy sa dostávaš do maléru pretože si musíš vyberať myšlienky ktoré tam stihneš uložiť a to veru nie je ľahké rozhodnutie.. nie ľahké hlavne v prípade že je trištvrte na päť a ty si na ceste domov a už sa netešíš ani na tú posteľ. Už ani sám nevieš na čo sa tešíš ba čo viac nevieš či sa tešíš. Všeobecne v živote. Ty by si sa naozaj chcel tešiť avšak očividne nevieš ako na to..

Part .03

Rád

Mám rád svoj život. Mám ho rád aj napriek tomu do akého štádia v ňom som sa ocitol. Do stavu ktorý som si spôsobil sám svojimi činmi a slovami, slobodne a odvážne no zbrklo a nepremyslene. Zasa na začiatok čo rozhodne nie je po prvý krát a ani posledný. Jeden štart ešte bude určite avšak bude vyzerať úplne inak. Diametrálne odlišne. Otázka znie.. chcem ďalší začiatok?

Na začiatky spotrebujem omnoho viac energie ako na priebeh či koniec. Vlastne na taký bežný koniec som nikdy nespotreboval veľa energie a nevyvinul som nejakú nadmernú námahu.

Ďalší začiatok je vidinou (opäť) slobodného života v meste snov s láskou milovanou.

Je čas sa rozhodnúť. Vybrať si medzi životnou cestou a jeho nasledujúcim priebehom. Nad jeho váhou, smerovaním a cieľom.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Ján Štiblár pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
24.6.2019 00:21
Závisť
25.4.2019 00:28
Niečo je inak
11.3.2019 01:25
Edit