Realita

18+
CITLIVÝ OBSAH
Článok môže obsahovať:
produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
sex, nahotu a iný nsfw obsah
násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
MÁM NAD 18 A CHCEM ZOBRAZIŤ OBSAH
-opak životného progresu

Už dlho som nepísal, sranda že takto začínam každý druhý part mojich pamätí no rob veci tak ako cítiš a tak ako ti napadnú, vraveli a tak teda konám, či nekonám?

Pretriedil som si staré zápisky a všimol som si že som ich minulý rok veľa nemal, nevytvoril. Premýšľam nad tým či som etapu života ktorú práve uzatváram prežil tak ako som chcel. Či som robil rozhodnutia a činy také aké som chcel úprimne a z vnútra ja sám alebo či som robil veci pretože sa hodia, pretože sú vhodné či pretože sú takto niektoré veci podstatne jednoduchšie keď sa človek nechá len viesť, ovplyvniť a využiť.

Myslím na to že táto časť života bola celkom skip, posun v čase, opak životného progresu no obrovský posun v duševnom rozpoložení jedinca v spoločnosti samého seba. Všímam si na sebe že nemám veľa momentov na ktoré si spomeniem ako na momenty moje, na veci ktoré som vytváral sám a situácie kedy som žil spontánne. Otázka? Pomohlo to niečomu? Posunulo ma to? Čo mi to dalo a kam som sa dostal?

Dostal som sa na nulu.

Pomyselnú, životné, spoločenskú, nejakú akúkoľvek. Na čiaru ktorú píšem na zem hrubou farbou ktorú nezmyje ani ten najsilnejší lejak. Farbou ktorá nepopraská ani priamym slnkom a ani pravým slovenským mrazom. Čiaru od ktorej pôjdem napred. Nie rovno, nie priamo a možno nie raketovo no určite svojím vlastným smerom, svojou cestou a svojou hlavou. Nechcem smerovať môj život cestou ktorú si nevytvorím sám, nechcem robiť rozhodnutia ovplyvnené vzťahom, ľuďmi či systémom. Vytváram si plán cesty, zastávky či body kam sa chcem pozrieť, čo chcem robiť a kam to chcem dotiahnuť.

Áno, pomohlo my to naučiť sa premýšľať inak.

Človek mieni, život mení.

Naučil som sa že nech si človek naplánuje čokoľvek do najmenšieho detailu, nech sa rozhodne vydať akoukoľvek trasou a dá si to najmenej rizikové jedlo, vždy sa stane niečo čo ťa prekvapí, niečo v čom ti život ukáže že môžeš mieniť, že ti dopraje slobodu v rozhodovaní a uvažovaní no vždy príde moment kedy sa môžeš akurát tak pozastaviť a poďakovať.

Poďakovať za možnosť žiť, byť a ctiť že je niečo viac.

Posuň sa, to je život a život, to je lajf.

_____

AK máš akúkoľvek pripomienku k obsahu mojich blogov prosím, zneuži tlačidlo na ohodnotenie alebo sa vyjadri v komentári.

Ak sa ti páčim tak mi napíš do directu na insta.

Nebuď kokot.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Ján Štiblár pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
24.6.2019 00:21
Závisť
25.4.2019 00:28
Niečo je inak
11.3.2019 01:25
Edit