Gastro Duel: Bulli Kebab vs Kebab Haus

Ďalšia časť vášho obľúbeného gastro duelu, v ktorej si posvietim na mnohými nenávidený a zároveň milovaný fastfood - Kebab.

Niekedy to proste chce kebab! Či už dostanete chuť na fastfood alebo idete večer domov z mesta a potrebujete zahnať hlad - kebab je pre mnohých tou najčastejšou voľbou. Práve preto som si vybral kebab ako ďalšieho bojovníka v gasto dueli.

Hodnotiť sa budú nasledujúce aspekty:

Personál

Rýchlosť prípravy

Chuť (mäso, dresing, zelenina)

Cena

Celkový dojem

V tomto dueli budem posudzovať dojmy jednotlivých aspektov, za ktoré im budú pridelené body. Rozhodol som sa pre bodovú stupnicu, aby dostali obe prevádzky priestor pre plusy a mínusy ponúkaných jedál. Kebab, ktorý získa najvyšší počet bodov sa stane víťazom tohto duelu. V oboch prípadoch som zvolili klasiku v podobe Dürüm Kebabu. Aby bol tento súboj vyrovnaný, rozhodol som sa v prípade Bulli Kebabu navštíviť prevádzku na Ťahanovciach, ktorá je kapacitne porovnateľná s Kebab Hausom.

Pamätajte si - nejdeme nikoho odsudzovať, ponižovať ani poškodzovať meno samotných prevádzok :)

Kto sa teda stane víťazom tohto súboja chutí ? Poďme to zistiť !

V oboch prípadoch bol personál veľmi milý, ochotný a pripravený pomôcť s výberom. Nakoľko je prvotný kontakt s prevádzkou veľmi dôležitým faktorom, obe prevádzky získavajú po jednom bode.

( Bulli Kebab : 1 | Kebab Haus: 1 )

Rýchlosť prípravy bola u oboch prevádzok neuveriteľne svižná a čakacia doba nepresiahla 2 minúty. Aj napriek faktu, že sa jedná o pokrm z kategórie fastfood, je takáto čakacia doba veľmi príjemným prekvapením. Rýchlosť prípravy sa pochopiteľne môže líšiť od množstva objednávok danej prevádzky (donáška alebo zákazníci na pobočke), počte kuchárov a pod.

Obe prevádzky preto získavajú opäť po jednom bode.

( Bulli Kebab : 2 | Kebab Haus: 2 )

V oboch prípadoch som zvolil takzvané mix mäso (u oboch prevádzok to bolo teľacie a kuracie). Použitá zelenina bola rovnaká v oboch prevádzkach (mäso, šalát, cibuľa, paradajky, hranolky, dresing). Chuťovo však dominoval Kebab Haus - mäso bolo výborné okorenené, šťavnaté a omáčky boli konzistenčne hustejšie ako v prípade Bulli Kebabu.

Práve preto som sa rozhodol prideliť bod práve Kebab Hausu, za skvelú kombináciu chutí.

( Bulli Kebab : 2 | Kebab Haus: 3 )

Cena za Dürüm Kebab sa u oboch prevádzok pohybovala približne v rovnakej cenovej hladine a to 3,40€ v prípade Kebab Hausu (3,30€ + 10 centov za hranolky) a 3,70€ v Bulli Kebabe (hranolky boli v cene). Aj napriek tomu, že je Kebab Haus o pár centov "výhodnejši", rozhodol som sa prideliť obom prevádzkam po jednom bode, nakoľko je cenový rozdiel skutočne zanedbateľný.

( Bulli Kebab : 3 | Kebab Haus: 4 )

Celkový dojem u mňa tentokrát vyhráva Kebab Haus a to z dvoch hlavných dôvodov:

1. Kombinácia mäsa, zeleniny a použitých omáčok bola skutočne lahodná.

2. Aj napriek tomu, že gramáž bola v oboch prípadoch takmer identická (približne 300g/kebab) mi Kebab z dielne Kebab Hausu pripadal "plnší"/objemnejší a mal som problém ho dojesť.

Rozhodol som sa teda prideliť bod Kebab Hausu.

( Bulli Kebab : 3 | Kebab Haus: 5 )

Víťazom duela sa tak stáva Kebab Haus,

ktorý na mňa z celkového hľadiska chuti zapôsobil viac. Ako som už spomínal, kombinácii mäsa, zeleniny a omáčok som nemal čo vytknúť. Každopádne ani Bulli Kebab nesklamal a aj naďalej si udržuje svoj štandard a sám ho rád navštevujem.

Ďakujem obom prevádzkam za chutné jedlá, som veľmi rád, že vás tu v Košiciach máme a prajem vám veľa úspechov do budúcna :)

Ak sa vám tento článok páčil, nezabudnite nám dať like aj na Facebooku alebo follow na Instagrame.

*všetky informácie vrátane gramáže, ceny a použitých surovín boli použité na základe informácii publikovaných na oficiálnych webových/facebook stránkach menovaných prevádzok.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
17
Poslať správu
Jednoduchý blog o gastro možnostiach v Košiciach.

Chceš vedieť, keď Ako chutia Košice pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.