Kam na vysokú školu? Tipy pre nestíhačov!

Tlak z písomných maturít opadol a ty ešte stále nevieš kam na vysokú školu? Nestresuj!

Vybrali sme pre teba niekoľko kvalitných technických študijných programov, na ktoré si ešte stihneš poslať prihlášku.

Ak si technický nadaný, určite ťa bude zaujímať, že prihlášku si ešte do konca apríla stihneš poslať na študijné odbory ako Mediamatika, Enviromentálna a energetická technika či Aplikovaná informatika. A s naším mini manuálom máš prihlášky za chvíľu odoslané!

MEDIAMATIKA

Baví ťa matematika, no najmä práca v médiách? Mediamatika je jedinečný študijný program spája ľudské a technické aspekty komunikácie v modernej spoločnosti vskutku nekonvenčným spôsobom!

Na tejto škole sa naučíš kreatívnym spôsobom pracovať so všetkými formami informácií – textovými, vizuálnymi, multimediálnymi, sociálnymi, interaktívnymi. Navyše, po skončení budeš, okrem iného, ovládať grafické editory, základy internetového marketingu, no budeš si vedieť vytvoriť aj vlastný web alebo nenáročné audiovizuálne dielo. Budeš si tak môcť vyskúšať prácu v digitálnych a kreatívnych agentúrach, lokálnych televíziách, rádiách aj knižniciach.

Info o škole: https://mediamatika.sk/

Podmienky prijatia: https://mediamatika.sk/prihlaska-na-mediamatiku/

Prijímacia skúška: Nie

Počet prijatých uchádzačov: 60

Deadline na podanie prihlášky: 30.4.2019

Prihláška: https://e-prihlaska.uniba.sk/ais/eprihlas/#!/home

Poplatok za prihlášku: 40 €

Priemerný plat absolventa: 1100 €

ENERGETICKÁ A ENVIROMENTÁLNA TECHNIKA

Starostlivo triediš odpad? Nevyhodil by si žuvačku do prírody, iba do koša? Neplytváš zbytočne energiami? Nauč sa efektívne využívať svoju energiu v tvojom hobby a povolaní zároveň! Absolventi Energetickej a enviromentálnej techniky sa dokážu uplatniť v oblasti navrhovania, prevádzkovania a projektovania vykurovacích, vetracích a plynárenských sústav.

A ak je tvojím životným poslaním aj samotná ochrana životného prostredia, tento študijný program je pre teba ako stvorený! Môžeš sa totiž uplatniť v oblastiach, kde sa riešia problémy znižovania energetickej náročnosti technologických procesov a hospodárnejšieho využívania tepelnej energie. Na jednotlivých predmetoch sa nučíš sa ako využívať alternatívne zdroje energie, kombinované zdroje energie, ale aj to, ako sa vyhnúť hluku a jeho škodlivosti v praxi. Skrátka, objavuj, vytváraj a šetrí zároveň!

Info o škole: http://studujket.sk/#onas-1 a http://ket.uniza.sk/

Podmienky prijatia: https://www.uniza.sk/document/studijne_programy2018_2019/SjF_BC_2018_2019_infletak_sk.pdf

Prijímacia skúška: Nie

Počet prijatých uchádzačov: 40

Deadline na podanie prihlášky: 30.4.2019

Prihláška: https://vzdelavanie.uniza.sk/prijimacky/index.php

Poplatok za prihlášku: 20 €

Priemerný plat absolventa: 1100 €

APLIKOVANÁ INFORMATIKA

V súčasnosti sa žiadna firma nezaobíde bez funkčného CRM či cloudového riešenia. Chcel by si pracovať ako programátor alebo systémový analytik? Vďaka štúdiu aplikovanej informatiky prenikneš do tajov vývoja najmodernejších softvérov a moderných zariadení. Budeš vedieť, ako funguje analýza BIG DATA, ale aj softvér na riadenie dopravy?

Pri tejto práci je dôležitá bezpečnosť informačných systémov a modelovanie a simulácia udalostných systémov, čo sú aj hlavné predmety bakalárskeho štúdia. A ako to vyzerá v praxi? Nájdeš uplatnenie v auditovaní veľkých informačných a komunikačných systémov. Naučíš sa navrhovať, vytvárať a spravovať rôzne informačné systémy, softvérové produkty, modelovať work-flow procesov a vnorených systémov a ešte oveľa viac.

Info o škole: https://matozmysel.sk/studijne-programy#robotika-a-kybernetika

Podmienky prijatia: https://www.fei.stuba.sk/sk/uchadzacov/prijimacie-konanie-na-bakalarske-studium-na-akademicky-rok-2019-2020.html?page_id=3759&utm_source=preklik_spickovevzdelanie&utm_medium=vyplnit_prihlasku&utm_campaign=ml_spickovevzdelanie

Prijímacia skúška: Nie

Počet prijatých uchádzačov: 300

Deadline na podanie prihlášky: 30.4.2019

Prihláška: https://is.stuba.sk/prihlaska/?lang=sk

Poplatok za prihlášku: 20 €

Priemerný plat absolventa: 1511 €

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Mia C. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.