27.5.2019 14:11

Na skok do Gelaterie

Na svete je veľa miest pre rôzne skupiny ľudí . Je tu ale jedno miesto, ktoré spája deti a aj dospelých . Dopredu sa ospravedlňujem alergikom. Zmrzlináreň.

Leto. Pre mňa osobne,dlhoočakávané obdobie plné oddychu, ktorý si užívam.

Niekedy nám lezie krkom a niekedy prosíme o to, aby nám bolo tak teplo, že sme miesto najnovšieho outfitu na seba hodili plavky.

Tento rok som si spravila prázdniny o niečo skôr a poviem vám bol to skvelý nápad. 21.5.2019 utorok som nasadla s mamou na lietadlo. O dve hodiny som už stála na letisku v Alghere .

Sardínia krasne tématické miesto, z každého kúta na vás kričalo Taliansko . A tá zmrzlina, no pomoc. Jeden tkz.kopček zmrzliny vyzeral ako slovenské tri. A ako sme sa každý deň zastavili v nejakej tej Gelaterii, napadlo mi spraviť interview so zrmzlinármi a zistiť či majú radi svoju prácu. Pozrime sa na to.

Gelateria na námestí pri pamiatkach. Prvý pánko na holenie, bol muž v stredných rokoch s milým úsmevom a s veľmi zaujímavou angličtinou. Moja otázka znela: ,,Máte radi svoju prácu, prečo”? Odpoveď bola uňho jasná s taliánskym temperamentom vykríkol, že svoju prácu miluje. Baví ho kontakt s ľudmi ale keď prídu deti je rád, že je medzi nimi pult so zmrzlinou. A samozrejme každý deň si pochutnáva na zmrzline aj on.

V centre mesta sme zastihli pekne upravenú ženu, ktorej sme položili tu istú otázku. Odpoveď tiež zahŕňala potešenie z ľudí, ktorých môže obslúžiť . Rozdiel bol akurát v tom , že ona mala veľmi rada deti . A mne osobne sa páčilo, keď mi povedala ako po odpracovaní sezóny, na zimu zavrie, a ide cestovať . Balanc v kariérnom a osobnom živote.

Ako poslednú, sme si odchytili mladé dievča, ktoré pracovalo na pláži. Neprekvapím vás, keď sa jej odpoveď týkala ľudí . A tak som jej otázku trocha obmenila. Smerovala som skôr k láske ku krajine. Po mojej konverzácii som zistila, že pochádza priamo zo Sardínie a nikdy by sa neodsťahovala . Do úvahy pripadá len dovolenka na týždeň alebo dva .

Na celej Sardínii je neuveriteľne veľa takýchto podnikov. A konkurenciou by sa vôbec nenazvali. Všetci sú názoru: ,, veľa ľudí , veľa zmrzlín.”

A čo som sa snažila docieliť ?

Išlo mi o to, ukázať rôzne vekové kategórie, ktoré pracujú na istom mieste a tú prácu milujú. Kedy mi Slováci povieme na prácu, že ju milujeme ? A prečo u nás funguje práca zmrzlinára skôr pre stredoškolákov, ktorí si potrebuju zarobiť a nič iné im neostáva? Skúste nadobudnúť trocha talianskeho temperamentu do rôznych prác a ak náhodou vás čaká leto pri zmrzline , pozdravte zákazníka s úsmevom a podporte ho aby zhrešil diétu a doprial si.

Pekné prázdniny vám želám .

Ester

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
There are 2 kinds of writers •those who are insane • those who are good at hiding it I am both

Chceš vedieť, keď esterka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.