"Vyspať sa"

Spal som na staniciach, v parkoch, baroch, na strechách či na mraziaku za barom. Medzi moje "najobľúbenejšie" patria práve letiská.
"Keď sa ma pred pol rokom niekto opýtal, kedy som sa dobre vyspal, odpovedal som v Helsinkách na letisku"

Tento "blog" píšem na letisku v Bangkoku, spal som tu už mnohokrát , má to v sebe niečo magické a nemusím sa ráno ponáhľať na letisko.

Vela krát je to ale dobre na piču. Niektoré ti ponúkajú taký komfort, že nebudeš chcieť odísť.

V Singapure som dostal vankúš a deku. Existuje stránka, ktorá hodnotí letiská, odporúča tie najlepšie. Ak vlastníš karty Mastercard, VISA, vieš sa dostať do letiskových salónikov, spríjemní ti to noc. Karty nie je ťažké získať a mnohokrát sú bez poplatkov.

Keď chceš cestovať “do lacna”, vybav si Revolut Kartu má výber po celom svete do 200€ bez poplatkov banke, vedenie úctu je zadarmo a s týmto “linkom” dostanes aj 10€

Čo všetko potrebuješ, aby si prežil túto noc ako-tak v pohode:

Bezpečnosť Dlhý prestup, skorý prílet, ci ranný odlet, vždy je oveľa bezpečnejšie prespať na letisku a je to zadarmo. Ja som to v Kuala Lumpur neurobil a dostal  sa tak  do problémov. Budeš spať v jednej z najbezpečnejších postelí v meste, napriek tomu si dávaj pozor na batožinu. Najlepšie je, ak si obstaráš oceľové lanko, zámky a pekne všetko zamkneš o to, čo bude nablízku, napríklad lavička. Wifi Bezplatné pripojenie je skoro na všetkých letiskách. Priprav sa ale na to, že nie všade a zober si so sebou knihu.

Alebo si vopred stiahni film. Keď ideš spať neskoro, tie "najlepšie" miesta sú vždy obsadené.

Nájdi si také, kde nie si veľmi na očiach. Nezabudni na deku, uterák, šál, jednoducho niečo na prikrytie, na letisku vie byť poriadna zima. Tiež maska na spanie a štuple do uší ti zaručia nerušený spánok.

Strava Na medzinárodných letiskách bývajú 24/7 aj miestne potraviny, kde si nakúpiš dokonalú zásobu na večer. Ale vždy je lepšie zabaliť si desiatu, nikdy nevieš, či naozaj niečo nájdeš a ušetríš tým peniaze a nohy. A letiská bývajú poriadne drahé.

Ráno na letisku začína skoro, na tých medzinárodných ešte skôr, priprav sa na rušný budíček, pokiaľ budeš spať blízko Gate. Pre istotu si pozri prvý odlet/prílet, nech vieš na kedy si nastaviť budík. Máš na to aplikáciu FlightBoard. A zuby si umyješ aj na WC, neboj sa, nebudeš si ich tam umývať sám.

Odchod Na ten si sa pripravoval celú noc, už nemusíš ísť taxíkom. Mal si čas zistiť, ako sa najlepšie dopraviť do mesta. Vo veľkých metropolách taxík nie je zaručene dobrý spôsob rýchlej dopravy. Zapni GPS a utekaj preč.

Urob si z pobytu na letisku dobrodružstvo, otvor pivo a chipsy. A môžeš začať robiť to, čo si stále odkladal.

Teraz máš kopu času. A izbu tu budeš mať vždy väčšiu, ako v hoteli.

"Dobrú noc".... :)

Pokiaľ ta článok zaujal tak utekaj aj na instagram @lukas.matulik

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
11
Poslať správu
Vraj profesionálny barman :D bývalý barman legendárneho Bukowskeho baru, momentálne cestujem a žijem v juhovýchodnej Ázii. Budem písať o mojom cestovaní živote... kde a ako ušetriť na cestách, čo vidieť. *članky neobsahujú sponzorovanú reklamu

Chceš vedieť, keď Lukas Matulik pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
1.11.2019 15:04
Po Vietname
28.10.2019 14:26
Hà Nội (Hanoi)
2.10.2019 18:27
Ako to do/Nedoj...ť